Son Dakika: Öğretmenlik kariyer sınavı 19 Kasım'da çevrimiçi olarak yapılacak!

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu, güncellenerek Bakanlık internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, 19 Kasım'daki Öğretmenlik Kariyer Sınavı çevrim içi yapılacak.

GİRİŞ 04.10.2023 11:11 GÜNCELLEME 04.10.2023 14:31
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: 19 Kasım tarihindeki Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı çevrim içi olarak yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu, güncellenerek Bakanlık internet sitesinde yayımlandı.

SINAV BAŞVURULARI 25 EYLÜL 4 EKİM ARASINDA

25 Eylül tarihinde başlayan sınavın başvuru süreci, 4 Ekim Çarşamba günü Türkiye saati ile 23.59'da tamamlanacak.

Sınava başlama, 19 Kasım'da Türkiye saati ile 10.00 - 13.00 saatleri arasında olacak. Çevrim içi sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek.

100 SORU 135 DAKİKA

Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacak.

Sınav tedbir hizmetinden faydalanmak isteyen ve sınav başvuruları esnasında sınav tedbir talep eden engelli adayların, sınavın çevrim içi olması ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle 11 Ekim ve 16 Ekim tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden yeniden talepte bulunmaları gerekecek.

SINAV SONUÇLARI 24 KASIM'DA

Sınav soru ve cevapları, 20 Kasım tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak. Sınav sonuçları, 24 Kasım tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Mercan 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ne akıl tutulması bir iştir ,herif FETÖ den isimini fetullah koydu bir camide müezzin başladı nekadar şanski hep böyle abuk sapık sınavlarla bugün okul müdürü oldu ,ondan sonrada milletin evlatlarını istihbarat gibi fişletip işinden ediyor ,yazık bu ülke ne hale geldi
    Cevapla
  • Eğitimsiz Kariyer 6 ay önce Şikayet Et
    Saçma sapan uygulama online sınav ne demek ? Üç kuruş fazla maaş almak için yapılmıyor mu bu sınavlar ? Her beş yıl için maaş artışı yaparsın olur biter iş. Kariyer yapmak isteyenler de adam gibi kariyer yapar; okur , araştırır bir tez ve çalışma ortaya koyar sonra bir emek karşılığında kariyer yapar. Çok saçma bir uygulama bu?
    Cevapla
  • ..... 6 ay önce Şikayet Et
    Yusuftekin istifa ziyaselçik geri donsun
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Öğretmenler arasında ayrım yapan bu saçma uygulamayı hiç yapmayın daha iyi.online demek kopya demek.hiç yapmayın herkesi uzman yapın daha iyi
    Cevapla
  • Suna 6 ay önce Şikayet Et
    Kopya nasıl çekiliyor ?
    Cevapla
  • Maraşlı 6 ay önce Şikayet Et
    Çok yanlış, çok haksız bir uygulama. Basit bir sınav ile öğretmenlere uzmanlık kariyer ünvanları verilmesi, bütçeden ayrıca paralar verilmesi çok yanlış. Öğretmenlere notlarını, okul yönetimleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler vermeli.
    Cevapla
  • Öğretmen 6 ay önce Şikayet Et
    Oldu, öğretmen öğrenci mi de not veriliyor
    Cevapla
  • Zfrcbk 6 ay önce Şikayet Et
    Başka isteğin var mı paşam ?
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Sana kim verecek notu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı