Bakan Tekin'den çok net 'mülakat' açıklaması! Yeni sistem mesajı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmen alımında mülakata ilişkin, "İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım." dedi. Bakan Tekin, öğretmen alımında mülakat sisteminin değişeceğini de söyledi.

GİRİŞ 04.10.2023 12:59 GÜNCELLEME 04.10.2023 13:56
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis'te düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunun ardından soruları yanıtladı. 

Tekin, mülakat tartışmalarına ilişkin NTV'nin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, "İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım" dedi. 



Tekin, "Siz nasıl çocuğunuzu bir okula yazdırırken öğretmeni görüyorsanız ben de size mahçup olmamak için istihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım. Bundan daha doğal bir şey yok ve ben size açık çek veriyorum. Objektiflik için adillik için ne gerekiyorsa bu tedbirleri alalım diyorum." diye konuştu. 

"MÜLAKAT SİSTEMİ DEĞİŞECEK"

Bakan Tekin, öğretmen alımında mülakat sisteminin değişeceğini de söyledi.

Yeni sistemi anlatan Tekin, "Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday cevaplarını sınavın son 5 dakikası kağıda yazıp "Şunları söyledim" diye altına imza atıyor ve kamera kaydı alacağız. Hatta bunun dışında öneriniz varsa objektif olduğuna, adil olduğuna inanıyorsanız getirin onu da uygulayalım. Buna neden itiraz ediyor insanlar anlamıyorum." ifadelerini kullandı. 

Adaletsizlik yapmamak üzere kendilerini şartladıklarını söyleyen Tekin, "Neden kul hakkı yiyeyim. Tanımadığım birisi için neden beddua alayım." dedi.

KAYNAK: NTV
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 104
  • Ali Altun 6 ay önce Şikayet Et
    Mülakat a evet diyenler mevcut kontenjana giremeyecek olan kişlerdir.Mevcut mülakat sisteminde yuvarlama yapılıyor tekrar öyle devam etsin.30 farklı ilde kurulacak 30 komisyon da 30 farklı sonuç ortaya çıkar bunların hangisi doğru acaba böyle bir mülakatta çok sayıda insanın hakkı yenecek çok sayıda gencimizin alın teri yok edilecek Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • birgul 6 ay önce Şikayet Et
    eğitimdeki sorunların sebebi öğretmenlerde degil sistemin yanlisliginda 3 yil ucretli calistim ortami gördüm ogrenci sınıfta kalmaktan korkmuyor öğrencilere cok haklar verilmis bu da öğretmenin haklari cok kısıtlı bu da okulda öğrencinin öğretmenden daha cok baskın olmasına yol açmış ogretmenler çaresiz kalmış sorun ogretmende degil sistemde bırakın ogretmenin yakasını
    Cevapla
  • birgul 6 ay önce Şikayet Et
    Bakanda mülakatla seçilsin o zaman eğitimle hic alakası olmayanlar mebin basina geçmesin o zaman madem ogretmenlik bu kadar kıymetli bir meslek o zaman neden haklarını iyilestirmiyorsunuz neden ucretli ogretmenlik yaptırıyorsun ve asgari ucret bile vermiyorsun illa mulakat olacaksa bu son asamada olmamali ogretmenler zaten yeteri kadar sinava tabi tutuluyor çözümü yanlis yerlerde arıyor
    Cevapla
  • Kılıçarslan 6 ay önce Şikayet Et
    Evet sayın bakan doğru söylüyor adil bir mülakata evet
    Cevapla
  • Osman 6 ay önce Şikayet Et
    Mülâkatin adilini de ilk defa sizden duyuyorum.. mülâkat=adaletsizliktir
    Cevapla
  • Kılıçarslan 6 ay önce Şikayet Et
    Evet sayın bakan doğru söylüyor adil bir mülakata evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...