Kimyasal patlama sonrası 43 daire tahliye edildi!

Kocaeli'nde, dün gece ilaçlama firmasına ait depoda meydana gelen kimyasal patlamanın ardından, 43 daire sakini tedbir amaçlı olayın yaşandığı binadan tahliye edildi.

GİRİŞ 04.10.2023 16:08 GÜNCELLEME 04.10.2023 16:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İş yerinde meydana gelen alüminyum fosfit patlaması ve çıkan yangın ile ilgili olarak sorumlu görülen 2 mühendis ve 2 işçi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, Bağdat Caddesi'nde, gemilerde ilaçlama yapan bir firmanın deposu olarak kullanılan bir binanın 2'nci katında, dün saat 23.00 sıralarında patlama meydana geldi.

ALÜMİNYUM FOSFİT PATLADI

İhbar sonrası olay yerine itfaiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kontrolde, suyla tepkimeye giren alüminyum fosfitin patladığı ortaya çıktı.

ÖZEL EKİP YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Kimyasal patlama nedeniyle ekipler, özel kıyafetler giyerek yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken; sağlık ekipleri, kimyasal maddeden ve dumandan etkilenen apartman sakinlerine müdahalede bulundu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye gidip, bilgi aldı.

TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE YAPILDI

Patlamaya ilişkin Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Körfez İlçesi Bağdat Caddesi'nde bir ilaçlama firmasının faaliyeti sırasında 03.10.2023 günü 23.11 de gaz salınımı meydana gelmiştir. Tedbir amaçlı olarak yakın çevredeki 43 daire sakini yakınlarının yanına yerleştirilmiştir.

Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD, Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İSU ekiplerimiz tarafından gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, sağlık problemi olan vatandaşımız bulunmamaktadır" denildi.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Meydana gelen alüminyum fosfit patlaması ve çıkan yangın ile ilgili olarak sorumlu görülen 2 mühendis ve 2 işçi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

PATLAMANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

AFAD ekipleri, patlamanın yaşandığı caddeye gelerek incelemeler yaptı. Patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın olduğu iş yerinin yakınında bulunan binaların camlarının kırıldığı görüldü. Patlamayla birlikte çıkan gazın kanalizasyon ve su gider hattından sokağa ve dairelere yayıldığı öğrenildi.

Yapılan ölçümlerde kimyasal gaz değerlerinin düştüğü ve zarar verici boyutta olmadığı belirtildi. Dairelerine girmek isteyen vatandaşlar, sorumluluğun kendilerine ait olduğuna dair belge imzaladıktan sonra evlerine girdi. Olayın yaşandığı binaya ise girişlere izin verilmedi.

RUHSAT BAŞVURUSU SONUÇLANMAMIŞ

Öte yandan iş yerinin ruhsat için belediye ve Tarım İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptığı, ancak başvuru sürecinin sonuçlanmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Adil 6 ay önce Şikayet Et
    O bina da insanlar yaşıyorsa neden o işyerine ruhsat veriliyor Anlamak mümkün değil gerçekten İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı
    Cevapla
  • ramazan 6 ay önce Şikayet Et
    mahalle arasında bu işyerlerine müsaade edilirse sonuç bu. tabi bu ruhsat ını alan firmalar için geçerli. gerçi bu da müracat etmiş. belki onaylanacaktı. bilemiyoruz. sanayi bölgeleri neden var. ah şu devletim kendi yapsa sanayi bölgeleri. kendi kiraya verse. şu kalpazanlara bırakmasa ne güzel olur dimi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi