Miçotakis’ten Erdoğan açıklaması: İyimserlik içindeyim!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, New York’ta Erdoğan ile görüşmesi hakkında Yunan basınına konuştu. Miçotakis, Erdoğan’la kimyalarının uyuştuğunu söyledi ve ekledi; Ölçülü bir iyimserlik içindeyim”

Miçotakis’ten Erdoğan açıklaması: İyimserlik içindeyim!
Miçotakis’ten Erdoğan açıklaması: İyimserlik içindeyim!
GİRİŞ 04.10.2023 17:37 GÜNCELLEME 04.10.2023 17:37
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Yunanistan ile Türkiye arasında son dönemde gerçekleşen üst düzey görüşmelerle yakalanan olumlu hava devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu ABD’nin New York kentinde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etmişti. Görüşmede Ankara ve Atina arasındaki ilişkilerin geleceğine dair yol haritası belirlendi.

MİÇOTAKİS: GEÇMİŞİ GERİDE BIRAKMALIYIZ

Miçotakis, Yunan Alfa televizyonuna Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 20 Eylül’deki görüşmeyi ilişkin izlenimlerini anlatırken, Erdoğan ile kimyalarının uyuştuğunu ifade etti. Yunan Başbakan, "İkimizde, geçmişteki gerginlikleri ve aşırıcı söylemleri bir kenara bırakıp, birlikte nasıl ilerleyebileceğimizi belirlemek için karşımıza bir fırsat çıktığının bilincindeyiz" dedi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin geleceğiyle ilgili açıklamalarına devam eden Miçotakis, "Ölçülü bir iyimserlik içindeyim. Türkiye, Avrupa ve bir dereceye kadar ABD ile ilişkilerinin oluşmasında da Yunanistan’ın önemli rolü bulunduğunu kabul ediyor. Yunanistan ile ABD arasında jeostratejik ilişkiler vardır" ifadelerini kullandı.

Selanik’te 7 Aralık’ta gerçekleştirilecek Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Toplantısını ‘önemli bir olay’ diye tanımlayan Miçotakis "Mevcut iyi ortamı, her iki halk da istiyor. İyi ortamı koruyarak, bu toplantıya hazırlanmak ise her iki ülkenin çıkarınadır" diye konuştu.

"SICAK ÇATIŞMADAN KAÇINMALIYIZ"

Miçotakis, ülkeler arası mevcut sorunlara da değinerek, "Aramızda, Ege ve Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı ve ekonomik münhasır bölge sınırlarını belirlemek olan tek büyük anlaşmazlığı çözmezsek bile bir sıcak olayın eşiğine gelmemeliyiz" mesajı verdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    vallahi kaşınırsanız kaşırız acıma yok
    Cevapla
  • Hakan Belçika 6 ay önce Şikayet Et
    Doğru söylemiş miço. Sıcak çatışma eşittir. Yunanistan'ın ilhakı. Adam ol yerini bil.
    Cevapla
  • Türkoğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Sen ülkeni amerikalılara teslim et, Türkiye sınırına silahlandır sonra iyimserim de…
    Cevapla
  • Asım 6 ay önce Şikayet Et
    Alternatifi siyonist güdümlü abd'ye Köpeklik etmektir.
    Cevapla
  • Vahdet 6 ay önce Şikayet Et
    La Git..Teneke..Yunanistan Osmanlı toprağı.orda emaneten ortasınız.. Zaman daraldı ordan çıkacaksınız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti