Bursa'da yeğenini çöp evde kilitli tutan teyze için mahkeme kararını verdi

Bursa'da, 11 yaşındaki yeğeni Cem Muhammet A.'yı çöp ev haline gelen dairede kilitli olarak alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan Kamuran Pınar Acar'ın (45), duruşmasında mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bursa'da yeğenini çöp evde kilitli tutan teyze için mahkeme kararını verdi
Bursa'da yeğenini çöp evde kilitli tutan teyze için mahkeme kararını verdi
GİRİŞ 04.10.2023 22:57 GÜNCELLEME 04.10.2023 22:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi'ndeki apartmanda, dairesini Kamuran Pınar Acar'a 1 Temmuz 2020'de kiralayan Aydın S., Acar'ın kirayı ödememesi üzerine avukatı Batuhan Arısoy aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

Bursa 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalara katılmayan Kamuran Pınar Acar için icra dairesi, borcunu ödemesi için tebligat gönderdi. Acar, borçlarını tebligata rağmen ödemeyince mahkeme, evin tahliyesini kararlaştırdı. Kararın ardından eve giden icra ekibi, dairenin kapısını çilingire açtırdığında, çöp evle karşılaştı. Bunun üzerine dairenin kapı kilidi değiştirildi. Polisler, mahkeme kararına uymayıp, çilingirle eve gelip giden Kamuran Pınar Acar'ı gözaltına aldı. Acar, polis merkezindeki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

TEMİZLEMEYE GELEN BELEDİYE EKİPLERİ BULDU

Çöp evin temizlenmesi için Nilüfer Belediyesi ekiplerine haber verilmesinin ardından eve gelen ekipler, temizlik çalışmasına başladıkları sırada 1 odanın kapısının kilitli olduğunu fark etti. Kapıyı kırıp içeri giren görevliler, çöple dolu odada baygın halde yatan çocukla karşılaştı. Çocuğun kilitlendiğinin ve tuvaletini dahi odaya yaptığının görülmesiyle, polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık 1 yıldır odada tutulduğu değerlendirilen çocuğun saçlarıyla tırnaklarının uzadığı, çok zayıfladığı ve vücudunda yaralar olduğu görüldü.

TEYZE TUTUKLANDI

Çocuğun bulunmasının ardından polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, Kamuran Pınar Acar'a ulaşamadı. Cem Muhammet A. adlı çocuğun Acar'ın kız kardeşi Yasemin A.'nın oğlu olduğu belirlendi. Acar'ın uzun zamandır kardeşiyle görüşmediği ve baktığı yeğenini, kilitli odada tuttuğu tespit edildi.

Yeğenini 1 yıldır alıkoyduğu iddiasıyla yeniden gözaltına alınan Kamuran Pınar Acar, emniyetteki işlemlerinin ardından 'çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. Cem Muhammet A. ise tedavisinin ardından Antalya'ya, annesinin yanına gönderildi. Antalya'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından korumaya alınıp Akdeniz Üniversitesi'ne kaldırılan Cem Muhammet A., tedavisi sonrası Sevgi Evi'ne yerleştirildi.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması 5 ayda tamamlandı. Görevlendirilen 2 savcının hazırladığı 7 sayfalık iddianamede, suçlamaları reddeden Kamuran Pınar Acar hakkında, 'İhmali Davranışla Öldürmeye Teşebbüs', 'Çocuğa Eziyet', 'Çocuk Kaçırma' ve 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma' suçlarından 27 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Acar'ın akıl sağlığıyla ilgili rapor da yer aldı. Suç tarihinde, Kamuran Pınar Acar'ın akıl hastalığının yerinde olduğu ve zayıflığının saptanmadığı belirtildi.

"BULUNMASAYDI HAYATINI KAYBEDEBİLİRDİ"

İddianamede savcılığın talebi üzerine, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından tanzim edilen rapora da yer verildi. Raporda, çocuğun beslenme ihmali nedeniyle organlarında ve vücudunda kalıcı hasar kalabileceği, 'bulunmasaydı hayatını kaybedebileceği' belirtildi.

Cem Muhammet'in dosyaya giren fotoğraflarına göre de 1 yıl boyunca kilit altında tutulduğu belirtildi. Dün doğum günü olan Kamuran Pınar Acar'ın, Bursa 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki, 'gizlilik kararı' bulunan yargılanmasına ise bugün devam edildi. Duruşmada, Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Acar ile taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler avukatı hazır bulundu. Yaklaşık 30 dakika süren duruşmada tutuklu sanık, mağdur olduğunu belirtip, tahliyesini istedi. Tarafların avukatları ve tanıkların dinlenmesiyle süren duruşmayı, 15 Kasım'a erteleyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Derler 1 yıl önce Şikayet Et
    bu mu Teyzeyi asalım çocuğa bakalım yapabileceklerimiz bundan mı ibaret. "Komşusu açken tok uyuyan bizden değildir" hadisine uyulmadığı için bu durumdayız, Allah cc hepimizin yardımcısı olsun, akıl, fikir ve idrak nasip etsin.
    Cevapla
  • tober 1 yıl önce Şikayet Et
    neden erteleniyor da dosyalar biriktiriliyor anlayamıyorum cezası bu kadar oyalanır mı
    Cevapla
  • ÇELEBİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi öz yeğenine bu zulmü reva gören bir şahsiyetin, olası diğer insanlara vereceği zararlar dan dolayı, toplumdan tecrit edilmesi maksadıyla ömür boyu müebbet verilmesi doğru olur.
    Cevapla
  • S.Manas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim adalet sistemimiz mazluma zulüm, zalime şenlik. 100 tane mahkemsi dosyası piskopatlarla birlikte yaşıyoruz
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Beş yıl dava mahkeme olur tam rezalet suç belli delil var direk idam edeceksin sorgusuz kesin ceza vermemek için zaman kazanıyorlar deli raporu bekliyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan iddialara noktayı koydu: Kapatılması söz konusu değil
Paşinyan'ın uçağı Azerbaycan hava sahasını kullandı