MSB: Haseke'de düşürülen SİHA, TSK'ya ait değil

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları: Haseke'de düşürülen SİHA, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait değil.

GİRİŞ 05.10.2023 15:59 GÜNCELLEME 05.10.2023 16:51
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör hedeflerine yönelik başarılı hava harekatlarının ardından sınır hattında hareketli günler yaşanıyor. Bundan rahatsız olan bazı kaynaklar ise sosyal medyada TSK'ya ait bir Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) düşürüldüğünü iddia etti. TSK söz konusu iddianın doğru olmadığını açıkladı.

TERÖR HEDEFLERİ YERLE BİR EDİLDİ

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırı girişiminin ardından hem yurt içinde hem de sınır dışında başarılı operasyonlar gerçekleştirildi. Yurt içinde bölücü terör örgütüne üye çok sayıda isim gözaltına alınırken, TSK ise Kuzey Irak ve Suriye'deki terör hedeflerine yönelik hava harekatları düzenledi. Operasyonlarda çok sayıda terörist inleri vuruldu.

İDDİA YALANLANDI

Bu operasyonların ardından olası bir kara harekatı gündeme gelirken, sosyal medyada yayınlanan bazı görüntülerde Türkiye'ye ait bir Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) düşürüldüğü öne sürüldü. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarının bu iddiayı yalanladığı öğrenildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 67
  • dursun 7 ay önce Şikayet Et
    teröre karışanı yardım ve yataklık yapanı vadandaşlıktan at idamı getirin terör biter
    Cevapla
  • Turan ALPTEKİN 7 ay önce Şikayet Et
    bizim siha değilmiş abd kuyruğu dik tutmaya çalışıyor eğer böyle bir tavır sergilemezlerse pkk bizi abd sattı diyecek ulan abd hala ayak oyunu derdindesin değil bizim siha sineğimizi düşürseler dünya medyası alev ateş yanardı türk sihaları başarısız bilmem ne. türkiye postayı koydu sana rağmen gelir teröristlerini oraya gömerim sende mal mal bakarsın dedi olay net.
    Cevapla
  • Ekolayzer 7 ay önce Şikayet Et
    Korallar neden devrede değil bir taktik mi var
    Cevapla
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim adamlar f16 ile gözle görerek vurmuşlar kıralım buna yapabileceği birşey yok moral devrede olmasa yerden vururlardı aslında Buda acizliğin bir göstergesi onlar için f16 nın yakıtı ve bombası o sihadan pahalı
    Cevapla
  • AS BEY 7 ay önce Şikayet Et
    İHA DEĞİL Sihayımış haber doğru da araç farklı yalnız ABD insansız aracımızı düşüreceği hiç aklımıza gelmedi keşke ABD yi de bombalasaydık da öyle düşseydi bunun hesabını sormalıyız tazminat talep edeceğiz ödemezler ise hepsini vuracağız
    Cevapla
  • YKC 7 ay önce Şikayet Et
    Misliyle karşılık verelim. Biz de Amerikan uçağı düşürelim.
    Cevapla
  • Sivaslı 7 ay önce Şikayet Et
    Peki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samet Akaydın, Atatürk paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı!
İran Devrim Muhafızları'nda Akıncı TİHA rahatsızlığı