İstanbul’da siber dolandırıcılık operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

İstanbul'da kendisini banka görevlisi olarak tanıtan 3 şüpheli çok sayıda kişiyi toplamda 300 bin lira dolandırdı. Şüpheliler yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

GİRİŞ 06.10.2023 10:34 GÜNCELLEME 06.10.2023 11:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul’da 3 şüpheli insanları arayarak kendilerini banka görevlisi olarak tanıttı. Şüpheliler aradıkları kişilere banka hesaplarında şüpheli işlem tespit ettiklerini belirterek bazı sorular sordu.

Aldıkları cevaplarla aradıkları kişilerin banka hesaplarına erişen şüpheliler mevduat hesaplarındaki paraları başka banka hesaplarına aktardı.

Telefon görüşmesinden sonra hesaplarından para çekildiğini görenler, polise giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis ekipleri tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda çok sayıda kişiyi 300 bin lira dolandıran 3 şüphelinin kimlikleri ve kaldıkları adresler tespit edildi.

Sözkonusu adreslere 20 Eylül’de operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanın elini ayağını öpeyim şu mübarek cuma gününde,ya bu ülke yolgeçen hanımı bu yasalar örümcek ağımı delik deşik.ya bu insanlar en ağır cezayı hak ederken niye bir düzenleme yapılmıyor sayın cumhurbaşkanım sen vicdanlı merhametli adamsın niye bir el atıp bu meseleyi Çözmıyorsun.
    Cevapla
  • Osman Bube 7 ay önce Şikayet Et
    Polis kardeşlerimi boş işlerle uğraştırmayın, nasılsa serbest bırakılırlar, adalet yok.
    Cevapla
  • karaböcek 7 ay önce Şikayet Et
    hah yakalandı artık salınmazsa içeride besleyin bunları hiç olmazsa konuşması engellenip salınsın bir daha insanları dolandıramaz
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcılık ile alakalı cezalar çok hafif siyasetçi bu işe çamsk tutuyor. çözümde bulmuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim
Doktor X depremi! Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı - Gazete manşetleri