Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Kavazovic ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki programları kapsamında Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic ile bir araya geldi.

GİRİŞ 06.10.2023 13:55 GÜNCELLEME 06.10.2023 16:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kavazovic ile Bosna Hersek İslam Birliği idare binasında görüşen Erbaş, burada yaptığı açıklamada, Saraybosna'ya her gelişlerinde ayrı bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Erbaş, Saraybosna'yı özlediklerini dile getirerek, şehrin Osmanlı döneminde yapılan cami ve medrese gibi eserlerle kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirtti.

Kavazovic de "Kardeş Bosna'ya hoş geldiniz" diyerek, Bosna Hersek ile Türkiye'nin tarihi bağları bulunduğunu vurguladı.

Kavazovic, Erbaş'ın ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde hutbe verecek olmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade etti.

Erbaş ve Kavazovic, görüşmeden sonra bağımsız Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in Kovaçi Şehitliği'ndeki kabrini ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de yer aldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kul insan 6 ay önce Şikayet Et
    Yaşasın İslam Müslüman kardeşliği. Ne mutlu Müslümanım diyenlere. Ben Müslümanlardan yanayım. Dünya uyandı fakat zalimler zulümlerinde ısrarcı. Kısacası Dünya büyük savaşlara gebe. Hocalarımız cihadı çok anlatmalı. Cesaretle devam. Hocalarımız güçlü insanlar zengin insanlar tarafından korunmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin