Suriye'nin kuzeyine yapılan hava harekatının detayları ortaya çıktı

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların katılımıyla dün gece saat 23.00'te gerçekleştirilen hava harekatının ayrıntıları netleşti. Buna göre, Türk jetleri, sınırın 40-50 kilometre derinliğindeki hedefleri vurdu.

GİRİŞ 06.10.2023 15:34 GÜNCELLEME 06.10.2023 16:44
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde sınırın 40-50 kilometre derinliğindeki hedefler Türk jetleri tarafından bir yıl içinde ikinci kez vuruldu.

Bölgedeki terör hedeflerine yönelik aynı büyüklükteki hava harekatının ilki, "Pençe Kılıç" adıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle 20 Ekim 2022'de düzenlenmiş, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütüne ait hedefler imha edilmişti.
 

SİHA'LAR DA GÖREV ALDI

Öncesinde hedeflerin büyük hassasiyetle belirlendiği dünkü harekat için düğmeye basılmasının ardından savaş uçakları bazı muharip üslerden kalktı.

Savaş uçaklarının yanı sıra destek uçaklarının da yer aldığı harekatta, Akıncı Taarruzi İHA'nın arasında olduğu insansız hava araçları da görev aldı.

PETROL KUYUSU VE DEPOLAMA TESİSLERİ DE VURULDU

Yerli ve milli üretim mühimmatın da kullanıldığı harekatla, daha öncekinden farklı olarak bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile teröristlerin bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edildi.

Teröristlere ait sınırın 40-50 kilometre derinliğindeki hedefler F-16'lar tarafından vuruldu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Emekli 6 ay önce Şikayet Et
    petrol kuyularını tahrip edin ki orada yamyamlar kalmasın, başta da abd denen katil ve sömürgeci devlet
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Petrol kuyusu ne yahu? Petrol kuyuları deyin, şuna. Tek kuyu mu yani?
    Cevapla
  • Bora 6 ay önce Şikayet Et
    Kardesim durmayın kökükünü kaziyin maymundan dönmelere lagim fareleri gittikleri yeri yagmalayan glrgüsüz ler
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Daha derine inelim.. Onları tam merkezini çökertelim İnşallah şallah..
    Cevapla
  • HAKAN 6 ay önce Şikayet Et
    Lağım fareleri saklandıkları deliklerde yok ediliyor daha yeni başladık vurdukça abd Avrupa rahatsız oluyor ağızlarından kınama kelimesi çıktıkça midemiz bulanıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi