MSB duyurdu: Suriye'de 15 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında sözde karargah, barınak ve depolardan oluşan 15 terör hedef imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

GİRİŞ 06.10.2023 23:32 GÜNCELLEME 07.10.2023 15:09
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

MSB'den yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflerine saat 22.00'de hava harekatları düzenlendiği belirtildi.

15 HEDEF İMHA EDİLDİ

Hava harekatlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen sözde karargah, barınak ve depolardan oluşan 15 hedef imha edildi.

"TERÖRLE MÜCADELE TEK BİR TERÖRİST KALMAYINCAYA KADAR AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR"

Harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • GAKKO 23 6 ay önce Şikayet Et
    Evet meclisteki pkklilari ve yalakalari yemizlensin
    Cevapla
  • mahmut 6 ay önce Şikayet Et
    petrol hırsızının orada niye durduğunu anlamayan kalmadı. çok yakın bir günde orayı da terk edecek.
    Cevapla
  • Vatan 6 ay önce Şikayet Et
    Din vatan İslam aleminin huzuru. Bunun için milletçe sıkıntı çeksek de bu yüce millet dayanır Allah izin verdikçe. Rabbim melekleriyle yardım etsin dinsiz Ermeni terörist PKK ve hamisi ABD’yi kahretsin
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Suriyelileri Suriye'ye asker olarak gönderelim ve içeri kat edelim artık
    Cevapla
  • Selahaddin 6 ay önce Şikayet Et
    Asiretler şimdi ayağa kslkmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri