PKK'ya kara harekatı masada, ilk seçenek hava harekatı

MİT ve TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya ait alanları nokta operasyonlarla vurmasının ardından harekatın kapsamlı bir kara harekatıyla genişletilmesi masada seçenek olarak duruyor.

GİRİŞ 07.10.2023 07:44 GÜNCELLEME 07.10.2023 15:10
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Gerekli görülmesi hâlinde hava operasyonlarının yanı sıra hâlihazırda bölgedeki harekât alanlarının genişletilmesi masada bir seçenek olarak duruyor. Özellikle saha ajanlarından alınan bilgiler ışığında terör örgütüne ait tüm hedeflerin belirlendiği, hem MİT hem de TSK tarafından nokta operasyonlarla bu alanların imha edilmesi stratejisinin izlendiğine dikkat çeken güvenlik kaynakları, kara harekâtının da bir seçenek olduğuna ancak şu aşamada hava harekâtı operasyonlarıyla yola devam edileceğine işaret ediyor.

Hava ve kara harekâtı tartışmalarını Türkiye gazetesinden Zeliha Mangırcıoğlu'na değerlendiren emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş, Suriye’ye yönelik operasyon kararında açıkça kara harekâtının tek seçenek olmadığının vurgulandığını hatırlattı. Operasyonlarda terör örgütünün alt yapısının hedef alındığına dikkat çeken Karakuş “Bu noktada en mantıklı olan seçenek hava harekâtıdır. Hava harekâtı bir şekilde maşadır, elinizi yakmaz, şehit vermezsiniz. En doğru seçenektir” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • aleyka 6 ay önce Şikayet Et
    Yaş kuru demeden dümdüz süpürün gitsin. Yetti artık. Hiçbir ülke böyle uzun terör belasına maruz kalmadı. Artık süpürün. Yaş kuru demeyin.
    Cevapla
  • YİĞİT 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail Hamas Suriye ypg pkk derken, Dünya'nın kafası karışmıştır! Suriye'nin kuzeyini dümdüz etmenin tam zamanı.
    Cevapla
  • bülent 6 ay önce Şikayet Et
    Sınırda 22 milde ne var kim var hepsini temizleyip sınır güvenliği gibi sorunu kaldıralım
    Cevapla
  • Rıfkı baba 6 ay önce Şikayet Et
    100 sene önceki toprağımız ,vatanımız, ,yerel halklar zulüm altında, çözeceğiz inşallah
    Cevapla
  • inansakmı ? 6 ay önce Şikayet Et
    ee süpürün artık 5 senedir hazırlıklar yığınaklar,, bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü