'Mısır polisi İsrail'den Mısır'a kaçan İsraillilerin üzerine ateş açtı' iddiası yalanlandı

Sosyal medyada "Mısır Polisi İsrail'den Mısır'a kaçan çok sayıda İsraillinin üzerine ateş açtı" şeklinde paylaşılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

'Mısır polisi İsrail'den Mısır'a kaçan İsraillilerin üzerine ateş açtı' iddiası yalanlandı
'Mısır polisi İsrail'den Mısır'a kaçan İsraillilerin üzerine ateş açtı' iddiası yalanlandı
GİRİŞ 08.10.2023 16:33 GÜNCELLEME 08.10.2023 17:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "Mısır Polisi İsrail'den Mısır'a kaçan çok sayıda İsraillinin üzerine ateş açtı" şeklindeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada iddiaya konu olan görüntülerin Aşkelon yakınlarında İsrail güçleri ile Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına bağlı direnişçiler arasındaki çatışmayı gösterdiği belirtildi.

İşte, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada yer alan ifadeler...

''Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "Mısır Polisi İsrail'den Mısır'a kaçan çok sayıda İsraillinin üzerine ateş açtı" iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntüler, Aşkelon yakınlarında İsrail güçleri ile Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına bağlı direnişçiler arasındaki çatışmayı göstermektedir.''

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Cemal K. 6 ay önce Şikayet Et
    Bakın görün Gazze'yi bombalarla haritadan silseler, dünya kamuoyunda yine İsrail mazlum ve mağdur görünür! :( Yeryüzünde Hakkın hakimiyeti ne zaman gerçekleşecek? Bazen diyorum artık kıyamet kopsa da ilahi adalet tecelli etse!
    Cevapla
  • Bulut 6 ay önce Şikayet Et
    Mısır artık ne kadar uyucaniz uyanın artık
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Sosyal medyadan yaşan haberi paylaşmanın cezası olmalı. Eğer doğru olup olmadığını bilmediğin ve paylaşım yaptığında bir algı oluşumuna sebep verme ihtimalin varsa paylaşmayacaksın. Paylaşım yapanada ceza vereceksin. Bak ozaman siyonistler Allah düşmanları vatan hainleri sosyal medyadan algı yapabiliyorlar mi? Suçların cezasız kalması suçluyu azgınlaştırır.
    Cevapla
  • CENİKLİ 52 6 ay önce Şikayet Et
    Malesef Bu Sosyal Medyaya Güvenip Haber Kanalları Bunu Haber Yapıyor Oysa Sosyal Medya Şeytanın Elinde Onlara Hizmet Eden Melunlar Orada Cirit Atıyor. Bizim Bağzı Müslüman Kardeşlerimiz Buna Alet Oluyor. Oysa Rabbimiz Aklınızı Kullanmazmısınız Diyor. Allah Filistindeki. Müslüman Kardeşlerimizin Yar Ve Yardımcıları Olsun İNŞALLAH
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arkasına parkeden sürücüye sinirlenen sürücü öyle şeyler yaptı ki görenler şaşırdı kaldı
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi