Fatih’in tarımsal mirası: Ayvansaray Bahçe

Bir yıl önce hizmete açılan Ayvansaray Bahçe'de, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın da katılımıyla birinci yıl etkinliği gerçekleşti.

Fatih’in tarımsal mirası: Ayvansaray Bahçe
Fatih’in tarımsal mirası: Ayvansaray Bahçe
GİRİŞ 10.10.2023 04:24 GÜNCELLEME 10.10.2023 04:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevreciliğe anlam katan ve şehirdeki tarımı destekleyen Ayvansaray Bahçe, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın katılımıyla 1.yıl etkinliğini gerçekleştirdi. Kentin ve kent sakinlerinin nefes almaları sağlamak amacıyla oluşturulan Yeşil Vizyon kapsamında hizmete açılan Ayvansaray Bahçe kısa sürede vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Resim önizlemesi

TURAN: 'AYVANSARAY BAHÇE YEŞİL' VİZYONUMUZUN MARKA PROJELERİNDEN BİRİ

Çeşitli tarımsal ve bahçe eğitimlerinin de verildiği Ayvansaray Bahçe’de düzenlenen 1.Yıl dönümü etkinliğinde konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ‘Yeşil Vizyon’ kapsamında yeni parklar bahçeler yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Bunlardan en başında gelen Karasurları Millet Bahçesi. Bunun yanı sıra Yedikule Bahçe ve Ayvansaray Bahçe de sadece Fatihliler tarafından değil tüm İstanbullular tarafından ilgi gördü. Düne göre Fatih’in yeşil miktarını %41 gibi ciddi oranda artırdık. Kurduğumuz parkları, kent bahçelerini, aile yaşamını destekleyen, bireysel gelişime ve sosyal canlılığa katkı sağlayan ünitelerle donattık."

Resim önizlemesi

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Turan,"Ayvansaray Bahçe’miz açılalı bir yıl oldu. Sadece Fatihlilerin gözde mekanlarından bir tanesi değil, Yeşil vizyonumuzun marka projelerinden bir tanesi. Geçmişte Fatih’te yaşayanlar bu tür mekanlara çok muhtaçken, bu tür alanlar yokken şimdi mekanlarımızdan hem Fatihliler hem de İstanbul’un değişik yerlerinden gelen misafirlerimiz faydalanıyor.” dedi.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Bülent duman 6 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...