Bakan Yerlikaya duyurdu: 38 mafya tipi suç çetesi çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç çetelerine yönelik peş peşe başlatılan operasyonlara ilişkin son bilgileri aktardı.

GİRİŞ 10.10.2023 12:00 GÜNCELLEME 10.10.2023 13:01
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında 7'si ulusal, 31'i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini açıklayarak, "Nasıl teröre, zehir tacirlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz açtırmayacağız!" dedi.

Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öncelikli hedeflerinin başında ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek geldiğini belirten Yerlikaya, "Bu amaçla, kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte ulusal, bölgesel ve yerel organize suç örgütlerine yönelik mücadelemizi aralıksız sürüyoruz. Vatan toprağımızın dört bir yanında, organize suç örgütlerinden, şehir eşkıyalarına ve sokak çetelelerine kadar bu illegal yapılara karşı, 'Kafes' operasyonları düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz. Hedefimiz; her zaman olduğu gibi hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına sadık kalarak, ülkemizi dünyanın en güvenli ülkesi yapmak. O nedenle; nasıl teröre, zehir tacirlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz açtırmayacağız!" dedi.

4 AYDA 378 OPERASYON

Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında organize suç örgütlerine 378 operasyon gerçekleştirilirken, 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 702'si tutuklanırken, 594'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yerlikaya, "Bu kapsamda 7'si ulusal, 31'i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertilmiştir" bilgisini paylaştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah
    Cevapla
  • Mahmut 6 ay önce Şikayet Et
    Çete devleti. Yarın 100 ye cıka
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Senden Allah razı olsun bakanım Bahçeli bey bunları görsün işte bu hak işte bu adalet memleketin huzuru bu görmeyenler görsün yarası olanlar kocinacakbReis işini bilir
    Cevapla
  • Bezgin 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakan sizi ve ekibinizi candan tebrik ederiz mücadeleniz için. Allah ysrdımcınız olsun inşallah.
    Cevapla
  • Cemaldemir 6 ay önce Şikayet Et
    Bir de silahlar toplansa idam uygulansa adalet yerini de olacak sayin bakanim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu