TBMM Genel Kurulunda 3 RTÜK üyesi seçildi

TBMM Genel Kurulunda 3 RTÜK üyeliği için seçim yapıldı.

TBMM Genel Kurulunda 3 RTÜK üyesi seçildi
TBMM Genel Kurulunda 3 RTÜK üyesi seçildi
GİRİŞ 10.10.2023 21:41 GÜNCELLEME 11.10.2023 00:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda grup önerilerinin görüşülmesinin ardından RTÜK'te AK Parti, CHP ve Yeşil Sol Parti kontenjanına düşen birer üyelik için seçime geçildi.

AK Parti kontenjanından aday gösterilen Ebubekir Şahin, CHP kontenjanından aday gösterilen İlhan Taşçı ve Yeşil Sol Parti kontenjanından aday gösterilen Necdet İpekyüz RTÜK üyesi olarak seçildi.

Aynı zamanda RTÜK Başkanlığı yapan Ebubekir Şahin ile İlhan Taşçı ikinci kez RTÜK üyesi seçildi. RTÜK'te başkanlık seçiminin 18 Ekim 2023 tarihinde yapılacağı bildirildi.

ŞAHİN'DEN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

RTÜK üyeliğine yeniden seçilen Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı’nda şahsıma yeniden RTÜK Üyeliğini layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ile kıymetli devlet büyüklerimize, desteklerini esirgemeyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler ve AK Parti TBMM Grubuna Cumhur İttifakı Partileri ile Yüce Meclis’te Üye seçilmem için oy veren Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu güvene layık olabilmek için diğer RTÜK Üyesi arkadaşlarımla durmadan yola devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: AA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Evlad-ı Fatihh'an 6 ay önce Şikayet Et
    Bu Kurul ve üyeliklere seçilen zevata ANORMAL ücret ve maaşlar ÖDENMEMELİ.Kamu ve amme hizmeti olarak yapılmalı ve yaptırılmalı....
    Cevapla
  • Müslüman Türk 6 ay önce Şikayet Et
    üst kurulların hepsi kapatılmalı, böyle abuk subuk kurumlardan millet adına iş beklememek lazım, yönetişim ingiliz uyduruğu bir sistem, milletin verdiği yetki piyasanın veye şunun bunun elemanlarına devredilmemeli
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    RTÜK ne iş yapar acaba? Aile ve toplum hayatını bozan o kadar program var ki, hiçbirine el atılmıyor. Hangi kanalda çıkarsa çıksın, aile ve toplum hayatını tehdit ediyorsa o program engellenmelidir
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    RTÜK sadece pis dizilere göz yuman ekip değil mi
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Pis derken? 25 yıl önce ne pisiler vardı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor