Hatay'da depremde 36 kişinin öldüğü apartmanın mimarı tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da yıkılması sonucu 36 kişinin hayatını kaybettiği 75. Yıl Apartmanı'nın mimarı ve teknik uygulama sorumlusu R.C. tutuklandı.

Hatay'da depremde 36 kişinin öldüğü apartmanın mimarı tutuklandı
Hatay'da depremde 36 kişinin öldüğü apartmanın mimarı tutuklandı
GİRİŞ 10.10.2023 22:13 GÜNCELLEME 10.10.2023 22:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili kusurları tespit edilenlere yönelik soruşturmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, merkez Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi 75. Yıl Bulvarı'nda yıkılması sonucu 36 kişinin hayatını kaybettiği 75. Yıl Apartmanı'yla ilgili binanın mimarı ve teknik uygulama sorumlusu R.C. (58) gözaltına alındı.

R.C, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • derin devlet 9 ay önce Şikayet Et
    idare edin bunu bulduk. bunu tutukladık. başkalarını da bulursak tutuklayacağız.
    Cevapla
  • ASLI 9 ay önce Şikayet Et
    Bir mimar olarak mimarlar neden tutuklanıyor anlamıyorum. Kolona demire karar veren inşaat mühendisi. Uygulayan müteahhit. şantiye şefi, işçiler. Denetleyen yapı denetim. Ruhsat veren belediye. Binanın sağlamlığıyla hiç bir ilgisi olmayan mimar neden tutulanıyor saçmalık. Pimapen ustasını da tutuklayın bari oda eksik kalmasın :/
    Cevapla
  • Emekli mühendis 9 ay önce Şikayet Et
    Mimar , binanın mimarı olduğu için tutuklanmıyor. TEKNİK UYGULAMA SORUMLUSU olduğu için tutuklanıyor. yani projenin (mimari ve statik) yerinde birebir uygulanmasından sorumludur. Yeni yönetmeliğe göre yapı denetimi sayılabilir.
    Cevapla
  • Murat gözükara 9 ay önce Şikayet Et
    Peki bu inşaatı denetleyen..izin veren belediye başkanı ve çalışanları... Onay ve imzası olanlar nerde.... Siyasiler gene yok... Fetödeki gibi.... Adalet nerde...
    Cevapla
  • ASLI 9 ay önce Şikayet Et
    Ben mimarım açıklayayım belediyeler projelerin yönetmeliklere uygunluğu denetler. Uygulamayı şantiye şefi sürekli, yapı denetim beton döküldükçe denetler. Bina 20 yıl önce yapıldıysa o zamanın teknolojisine göre yönetmelik vardı. Siyasiler bulundukları dönemin yönetmeliğine uygun projeye izin verdilerse suçsuzdur. Ama eskiden inşatı yerinde denetleyen bir sistem yoktu reis getirdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan'dan tarihi geri adım! Türkiye'nin hamlesini resmen kabul ettiler
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....