Fazıl Say'dan Başkan Erdoğan'ın İsrail-Filistin çatışmasındaki tutumuna övgü

Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail savaş ilan etti. Savaş devam ederken Fazıl Say, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumunu sosyal medya üzerinden tebrik etti.

GİRİŞ 12.10.2023 01:50 GÜNCELLEME 12.10.2023 10:45
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki savaş devam ederken, Piyanist Fazıl Say gündeme dair görüşlerini sosyal medya hesabından paylaştı.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı hava operasyonlarını eleştiren ve sivil ölümlere sessiz kalmayan sanatçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

"NETANYAHU SİYASETİNİN BU DÜNYADA YERİ OLMAMALI"

Netanyahu'yu eleştiren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumunu destekleyen Fazıl Say X'te paylaşımda bulundu. "Netanyahu siyasetinin bu dünyada yeri olmamalı" diyen Say, "Netanyahu siyasetinin bu dünyada yeri olmamalı. Savaş, terör, vahşet…Katliam… Bu siyasetin bu dünyada hiç bir yeri yoktur, olmayacaktır. İnsanlara, yaşama hakkı ve eşit haklar vermeyen her siyaset “ölüm kültürü” vahşetini yaratandır. İsrail halkı aylarca bu berbat siyaseti protesto ettiler. Bizzat şahidim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumunu öven Say şunları paylaştı;

Şunu da eklemek isterim, hatta tüm eleştiri oklarını almayı göze alarak,; Erdoğan şu ana kadar barış için dünya üzeri en iyi, en doğru açıklamaları yapan liderdir. Rusya-Ukrayna savaşında da bu bence böyleydi. 

CELAL ŞENGÖR VE İLBER ORTAYLI'DA ERDOĞAN'IN TUTUMUNU ÖVMÜŞTÜ

Prof. Dr. Celal Şengör, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları hakkında "İsrail-Hamas savaşı çıktığından beri en akıllı lafı Tayyip Erdoğan etti. Bu Amerikalı aptallar dünyanın en büyük uçak gemisiyle İsrail'in arkasındayız dedi. Ulan siz Ukrayna'da, Vietnamda, Asganistan'da çuvalladınız!" açıklamasını yapmış, Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da, Şengör'ün açıklamalarına, "Evet, doğru" diyerek katılmıştı. Ortaylı, "Ukrayna'da, Vietnamda, Asganistan'da çuvalladı. Cahil herifler" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Bütün muhaliflere bir haltla olmaya başladı. Hayırdır inşallah
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm eleştiri okları değil mi, Fazıl? Ne biçim psikolojik bir travma yaratmışlar üzerinizde? Kendini,kendin gibi ifade edemeyip, öğrenilmiş çaresizlik dışında fikir sunmaya maske takıp,kılıflayıp yazmışsın .Zora ki olmuş belli. Yarın öğretilmiş fikirlere kapılırsın yine. Her zaman söylüyorum, sanatçı işini yapsın. Hiç bir zaman zorda kalmazsın.
    Cevapla
  • bos laf 6 ay önce Şikayet Et
    bu adamın lafının bir kıymeti yok. doğruya doğru demesininde.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    unutmayın bu adam maşa birileri böyle konuşturuyor
    Cevapla
  • m15äf1r 6 ay önce Şikayet Et
    Fazil sen piyanodaki tuslari say..gakgudu gukgudu yapma...senden gelen övgünün ne hayiri nede samimiyeti var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?