Son Dakika: Anayasa Mahkemesinden Can Atalay kararı

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi, cezaevinde bulunan TİP Milletvekili Can Atalay'ın bireysel başvurusunun görüşmesini ileri bir tarihe erteledi.

GİRİŞ 12.10.2023 10:16 GÜNCELLEME 12.10.2023 11:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Gezi Parkı davası kapsamında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra milletvekili seçilen Can Atalay'ın bireysel başvurusunun görüşülmesini erteledi.

Yüksek Mahkeme, Gezi Parkı davasında yerel mahkemece 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilen, tahliye ve yargılamanın durması istemi Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından reddedilen Atalay'ın avukatları tarafından yapılan ihlal başvurusunu ele aldı.

Atalay'ın avukatları, milletvekili seçilerek yasama dokunulmazlığı kazanan başvurucunun yargılamada durma kararı verilmesi talebinin reddedilerek yargılamaya devam edilmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının, tahliye talebinin reddedilmesi nedeniyle de kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini öne sürmüştü.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu başvurunun görüşülmesini erteledi.

Bir üyenin dosyaya hazırlanamadığını belirtmesi üzerine, Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü gereği dosyanın görüşülmesinin başka güne bırakıldığı öğrenildi.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu adam milletvekili adayı olamayacağıhalde neden aday gösteriliyor?Suç varsa cezada olmalı.
    Cevapla
  • ekrem 6 ay önce Şikayet Et
    alsana hukuk bu adam seçilmeden önce kesinleşmiş ceza nedeni ile ceza evinde bulunduğunu halk bilerek seçmiş hukuk devletinde ancak cezası biter kalan 1 gün dahi olsa o zaman dokunulması uygulanır
    Cevapla
  • temel 6 ay önce Şikayet Et
    ceza alan birisi zaten vekil olamaz ne guzel cikana kadar yuksek mahkeme devam etsin konu kapndi dersin o zaman diger mahkelemerin bir degeri yok demek suclu ise yatacak o zaman her suclu vekil olsun ciksin ne bu ya
    Cevapla
  • latif 6 ay önce Şikayet Et
    Teröristlere şefkat gösterilmemeli...Gezi olayları bir Alevi-Fellah kalkışmasıydı...Türkler Hataydan defolun pankart ve sloganlarınnın Antakya cumhuriyet caddesinde yankılanışını asla unutmuyorum..
    Cevapla
  • AY YILDIZ 6 ay önce Şikayet Et
    Kanun tanımazlar işine gelince eleştirdiği kanundanmı medet umuyorlar?? Vatan hainine kanun yok idam Önce Bu Vatanın aidetini öğrenin???? İdam neden gelmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"