Radarı gözetlemek tarih oluyor! Sürücüler artık yol boyunca kontrol altında

Trakya'da Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri devreye alındı. Sürücüler, sadece radar aracının olduğu bölgede değil, yol boyunca hızını kontrol altında tutmaya çalışacak. Uygulamayla yakalanma risk duygusunun artırılması hedefleniyor.

Radarı gözetlemek tarih oluyor! Sürücüler artık yol boyunca kontrol altında
Radarı gözetlemek tarih oluyor! Sürücüler artık yol boyunca kontrol altında
GİRİŞ 13.10.2023 00:14 GÜNCELLEME 13.10.2023 00:23
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergahlarda hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri sınırları içerisinde çalışmaları sonuçlandırılan 33 Ortalama Hız İhlal Tespit Sisteminin 2 Ekim 2023 tarihli Bakanlık Olur'u doğrultusunda "Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri" hız ihlallerinin verileri Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğünce 2 Ekim tarihinden itibaren idari yaptırım karar tutanağına dönüştürülmeye başlandı.

ARTIK YOL BOYUNCA HIZ SINIRI AŞILMAYACAK

Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemlerinin kurulduğu yollarda artık trafikte radar aracını gözetlemekte tarih oluyor. Sürücüler, sadece radar aracının olduğu bölgede değil, yol boyunca hızını kontrol altında tutmaya çalışacak.

Hız koridorunun bulunduğu güzergahlarda sürücülerin bilgilendirilmesi adına gerekli işaretlemeler hız koridorlarının girişlerine asılarak Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri ile yapılan hız ihlali denetimlerinde, sürücüler üzerindeki trafik güvenliği algısının güçlendirilmesi ve algılanan yakalanma risk duygusunun artırılması hedefleniyor.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanmasının önceliğimiz olduğunu hatırlatır, sürücülerimizin yasal hız sınırları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uymaları gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Hayrettin 6 ay önce Şikayet Et
    Hız tabelaları çok yetersiz yasak tabelası konmuş ama hız sınırının kaç olduğunu da yazmaları gerekiyor %10 %30 hız aşımını ne olduğunu kaç km ile ceza yiyeceğini bilmeyen insanlar var 1 km ile bile ceza geliyor günümüz araçları için çok düşük bu limitler.
    Cevapla
  • Bahri 6 ay önce Şikayet Et
    Erbaada 76km uzunluğunda 70km hız ile gideceğiniz devasa bir koridor var. Bin km yol giden insanlara eziyet değil mi bu? Bu neyin kafası ben anlamıyorum. eski gidiş gelişli yollara dönün baride bizler için daha ulaşılabilir olsun.
    Cevapla
  • Muammer Ş. 1 hafta önce Şikayet Et
    Neresindeymis o yol erbaa nin?
    Cevapla
  • deniz 6 ay önce Şikayet Et
    TUZAK LAR NASIL OLACAK 1 KM DE 3 CEZA YİYENLER 3 BİNLİK OLANLAR bunlara çare yokmu. adalet bu mu.
    Cevapla
  • osman 6 ay önce Şikayet Et
    yol hız larını guncelleme yapın
    Cevapla
  • savo 59 6 ay önce Şikayet Et
    buna itiraz etmiyoruum ama konulan yer koca 4 şeritli gidiş-geliş 8 şeritten oluşan otobana konulmasından bahsediyorsunuz. şehirler arası ulaşımda otobana hız sınırı konulacaksa mümkünse 900cc ve 1000cc araba sınırı da konulsun böyle saçma bişey varmı ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...