Son dakika: 'Bulutlar Çetesi' olarak bilinen suç örgütü çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen “Kafes Operasyonları” kapsamında “Bulutlar Çetesi” olarak bilinen suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

GİRİŞ 13.10.2023 08:51 GÜNCELLEME 13.10.2023 09:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes' operasyonları kapsamında 'Bulutlar Çetesi' suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından organize suçlarla mücadele kapsamında 8 ilde çalışma yapıldığını duyurdu.

Buna göre; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından kamuoyunda 'Bulutlar' olarak bilinen, liderliğini Özgür Bulut'un yaptığı organize suç örgütü üyelerine yönelik 'Kafes' kod adlı operasyon düzenlendi.

Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Antalya, İstanbul, Hatay, Samsun ve Kars'ta düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 25 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda 9 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

Şüphelilerin, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgütün faaliyetleri kapsamında kasten yaralama', 'nitelikli yağma', 'şantaj' ve 'rüşvet' suçlarını işlemek suretiyle; eğlence mekanlarından sözde koruma ve güvenlik sağlama adı altında haksız kazanç sağladığı, örgüt üyelerinin eğlence mekanları kapılarında ve il genelinde birçok silahla yaralama eylemi gerçekleştirdiği, alacak verecek konularında sözde arabuluculuk yapmak suretiyle suç örgütüne maddi menfaat sağladığı, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edildi.

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere nefes aldırmayacağız" diyen Yerlikaya şu bilgileri verdi:

"KOM Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından kamuoyunda Bulutlar olarak bilinen, liderliğini Özgür Bulut’un yaptığı Organize Suç Örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

Şüphelileri yakalamak için Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Antalya, İstanbul, Hatay, Samsun ve Kars olmak üzere 8 ilimizde Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma, Şantaj ve Rüşvet suçlarını işlemek suretiyle; eğlence mekânlarından sözde koruma ve güvenlik sağlama adı altında haksız kazanç sağladığı, örgüt üyelerinin eğlence mekânları kapılarında ve il genelinde birçok silahla yaralama eylemi gerçekleştirmek suretiyle vatandaşlarımızın huzurunu bozduğu ve bu sayede nüfuz elde etmeye çalıştığı, alacak-verecek konularında sözde arabuluculuk yapmak suretiyle suç örgütüne maddi menfaat sağladığı, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilen şahıslara eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 9 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz Milletimizin duaları sizlerle.

Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de her an enselerindeyiz."

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Ülke Karadenizli ve kürt çakallarin mafya denen vahşi sürünün elinde. Devlet te kadrolarının yarıdan fazlası pkk tikko dhkpc mlkp bilmem ne bela kiravatli hainlerin elinde...yalan mi
    Cevapla
  • Ben 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede ne çok çete varmış bunlar oluşurken hiç haber alınamadınız yazık ülke çete bolluğuna dönmüş okasar polis Çar sokaklarda polis yok olay olunca varlar Avrupa’da polisler her yerde durmadan dolaşırlar hata yapana hemen cezayı keserler
    Cevapla
  • İst 6 ay önce Şikayet Et
    Bu kan emiciler hakkında terör suçlaması yapılmalı. Mal varlıklarına el konulmali
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 6 ay önce Şikayet Et
    yillardir bu operasyonlar niye yapilmiyordu neden seyirciydi devlet...
    Cevapla
  • Omen 6 ay önce Şikayet Et
    Bu işlerin kalıcı olarak bitmesi için yargının da paralel hareket etmesi gerek. Yoksa yine canlanacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler