Şadi Yazıcı: İçimiz, kardeşlerimizin mezarıyla dolu

7 Ekim’de Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam'ın İsrail'e karşı ‘Aksa Tufanı’ isimli operasyon gerçekleştirmesinin ardından başlayan İsrail-Hamas arasındaki çatışmaların 9’uncu günü biterken siyasilerden mesajlar gelmeye devam ediyor.

GİRİŞ 15.10.2023 18:36 GÜNCELLEME 15.10.2023 18:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin’de İnsanlık suçu işlendiğini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İsrail, Gazze’ye bomba yağdırırken, uluslararası hukuku katlediyor, insan haklarını gasp ediyor. İçimiz, kardeşlerimizin mezarıyla dolu. İnsanlığın vicdanı Türkiye, dünyanın barış umudu Türkiye’dir. Recep Tayyip Erdoğan bağrına taş basarak bu meselede de sulh ve selamet arıyor. Allah muvaffak etsin, insanlık iyileşsin, duamız bu” dedi.

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından bölgede Filistinli silahlı gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı çatışmalar devam ediyor. Bombardıman altındaki Gazze karanlığa büründü. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 114 Filistinli daha yaşamını yitirdi. Buna göre, aralıksız süren yoğun bombardımanın 9'uncu gününde toplam 2 bin 329 kişi öldü, 9 bin 42 kişi yaralandı.

“İnsanlık suçu işleniyor”

Çatışma karşısında takındığı tavır ile Türkiye’nin dünyaya büyük mesaj verdiğini vurgulayan Başkan Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gazze, insanlığını kaybetmeyen herkesin, insanlığın yarasıdır. İsrail, uluslararası hukuku, insan haklarını ilk kez çiğnemiyor. 70 yıldır insanlık onurunun üzerinde tepiniyor. Filistinlilerin gösterdiği tepki, bu tepinmeye, yapılan bu zulmedir. İsrail, Gazze’ye bomba yağdırırken, uluslararası hukuku katlediyor, insan haklarını gasp ediyor. Öldürmeyeceksin diyen bütün felsefelere, anlayışlara, inançlara saldırıyorlar. Zulümle barbarlıkla bir milleti tarihten silmeye çalışıyorlar. Bütün bunları yaparken masumiyet kostümünü giyerek masumiyeti de iğfal ediyor. Maalesef evrensel insan haklarından, adaletten hukuktan bahseden batılı devletler bu zulme alkış tüyüyor, masumiyeti iğfal balosuna İsrail’i koluna takarak gidiyor”

“İnsanlığın vicdanı Türkiye, dünyanın barış umudu Türkiye’dir”

Başkan Yazıcı, “Filistin’de yaşayanlar, Gazze’de çocuğunun kokusu yerine ölüm kokusunu içine çeken kardeşlerimiz. İçimiz, kardeşlerimizin mezarıyla dolu. İçimiz aç susuz çocukların gözyaşlarıyla taşkın yeri. Gazze’nin derdiyle dertli olduğumuz, insanlığın derdi ile dertli olduğumuz, Filistin’in yarası ile yaralı olduğumuz için bu gayret. İnsanlığın vicdanı Türkiye, dünyanın barış umudu Türkiye’dir. Recep Tayyip Erdoğan bağrına taş basarak bu meselede de sulh ve selamet arıyor. Allah muvaffak etsin, insanlık iyileşsin, duamız bu. Dua ile yardım ile kirli propaganda ile mücadele ile Gazze’nin yanında, hakkın yanında yer almaya devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun”

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ufuk 6 ay önce Şikayet Et
    Şadi Yazıcı, eee ozaman git Hamasa yardım et, ne duruyorsun Tuzla da...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!