Yerlikaya duyurdu: İki suç örgütü çökertildi

Son dakika haberi: Sinop ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla "Uzuner" ve "Pelit Çetesi" olarak bilinen iki ayrı suç örgütü çökertildi.

GİRİŞ 16.10.2023 08:31 GÜNCELLEME 16.10.2023 16:40
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sinop ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla "Uzuner" ve "Pelit Çetesi" olarak bilinen iki ayrı suç örgütü çökertildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. 

VATANDAŞI DOLANDIRIP KRİPTO PARA ALMIŞLAR

Jandarma Genel Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından Uzuner olarak bilinen, liderliğini Necati Kerim Uzuner'in yaptığı ve 8 suç örgütü yöneticisinin olduğu organize suç örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. 

Sinop merkezli, Trabzon ve İstanbul olmak üzere 3 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 14 yüpheli gözaltına alındı, 13'ü tutuklandı. Vatandaşları bankaların müşteri hizmetleri numarasına benzer numaralardan aradıklarını ve kendilerini müşteri temsilcisi gibi tanıtarak dolandırdıkları, elde ettiği paraları ise kripto paraya çevirdikleri tespit edildi. 

Operasyonda 40 milyon Türk Lirası tutarında işlem hacmi olduğu tespit edilen 8 şüpheliye ait toplam 153 banka hesabına mahkeme tarafından el konuldu. 

ORMANLARI KESİP USULSÜZ ŞEKİLDE SATMIŞLAR 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca Pelit Çetesi olarak bilinen, liderliğini Rıfat Albayrak’ın yaptığı organize Suç Örgütü üyelerine yönelik  operasyon düzenlendi.

Ormanlık alanlarda kesim yapmak suretiyle açtıkları arazileri usulsüz şekilde düzenlenen belgelerle vatandaşlara satarak, Rüşvet, Nitelikli Dolandırıcılık ve Orman Kanununa Muhalefet suçlarını örgütlü olarak işlediği tespit edilen 24 şüpheli gözaltına alındı. 

Operasyonda 15 adet ruhsatsız tabanca, suçtan elde edildiği değerlendirilen çok sayıda altın, yüksek miktarda döviz ve para ele geçirildi.

"ÇETELERİN ÇETELESİNİ TUTUYORUZ"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları düzenleyen güvenlik güçlerini tebrik etti. 

"Çetelerin çetelesini tutuyoruz" diyen Yerlikaya, "Hiçbiri yüce Türk adaletinden kaçamayacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Çökülecek ÇÖK ! 6 ay önce Şikayet Et
    Mafyalar ve çeteler Cenneti Türkiye Yüzyılı'nda, çeteler bir bir (sözde) çökertilir, onar onar DİRİLTİLİRler...
    Cevapla
  • ufuk 6 ay önce Şikayet Et
    Binlerce çete var , hangi birinle mücadele olacak, olacaksa da göstermelik olmasın..
    Cevapla
  • Görkem 6 ay önce Şikayet Et
    Eski içişleri bakanının görevden alınma sebebi az çok belli oldu !!!
    Cevapla
  • Hüsnü Başmak 6 ay önce Şikayet Et
    Başarılı bir şekilde sürdürülen Pkk imhasına eş zamanlı olarak, pkk şehir yapılanması KCK, Dhkp-c, Mlkp, Pys....ve iş birlikci fetö imhasıda elzemdir zaman kaybetmeden.
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    polis jandarma yakalıyor, mahkemeler geri salıyor, bune şimdi reis, bu memleket niye düzen tutmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi