Yeryüzü Doktorları Gazze’de zorlu şartlar altında yardım ulaştırıyor

2015 yılından beri Gazze’de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunan Yeryüzü Doktorları, çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren halkın yaralarını sarıyor.

Yeryüzü Doktorları Gazze’de zorlu şartlar altında yardım ulaştırıyor
Yeryüzü Doktorları Gazze’de zorlu şartlar altında yardım ulaştırıyor
GİRİŞ 17.10.2023 10:43 GÜNCELLEME 17.10.2023 10:43

Yeryüzü Doktorları 2015 yılında açtığı merkez ofis, fizik tedavi merkezi ve mobil ekipleriyle sağlık alanında hizmet verdiği Gazze’de, yapılan saldırılar sonrasında acil yardım için çalışmalarını sürdürüyor. Saldırıların 7. gününde ekipleri ile bölgede bulunan doktorlar Gazze Şifa Hastanesi ve Endonezya Hastanesinde acil serviste destek veriyor. Aynı zamanda gıda, bebek bezi ve maması, battaniye gibi acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan paketleri dağıtıyor. Hastanede ve bölgede birçok dağıtım gerçekleştiren ekip, ana gıdaya erişimin zorlaştığı anda ekmek dağıtımı da gerçekleştirdi.

Yoğun saldırılar altında sağlık desteği vermeye çalışıyorlar

7 Ekim’de başlayan ve şiddeti giderek artan İsrail saldırılarında Gazze’de enerji, iletişim ve su altyapısı kesildi. Pazar günü yoğun bomba saldırıları sonrasında Yeryüzü Doktorları’nın Gazze merkezdeki kliniğinin etrafındaki binalar tamamen yıkıldı. Şiddetli patlamaların etkisiyle dernekte de hasarlar meydana geldi. Kendi yaşadıkları evlerde oluşan hasardan dolayı zor anlar yaşayan sağlık personelleri bir yandan da Gazze halkına var gücüyle yardım etmeye çalışıyor.

Helallik istediler

Gazze’deki durum hakkında değerlendirmede bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de Yeryüzü Doktorları olarak Gazze’de çalışmaya devam ediyoruz. Saldırıların bir an önce bitmesini ve barış ortamının tesis edilmesini temenni ediyoruz. Dernek olarak kurulduğumuz günden beri Filistin’de özellikle Gazze’de insani yardım çalışmalarımız sürüyor. Bölgede zor şartlar altında hizmet veren ekiplerimiz, son gelişmeler ve alınan tahliye kararından sonra bizden helallik istediler. Böyle bir ortamda görevlerini icra etmeye çalışan tüm ekip arkadaşlarımızın ve yaşam mücadelesi veren Gazzelilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizlerin de maddi manevi vereceğiniz her destek Gazzeliler için umut olacaktır.” ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!