Özdemir Bayraktar'ın ismi Milli Savunma Üniversitesi'nde konferans salonuna verildi

Milli Teknoloji Hamlesi idealinin, milli İHA ve SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar'ın ismi, Milli Savunma Üniversitesinde (MSÜ) konferans salonuna verildi.

Özdemir Bayraktar'ın ismi Milli Savunma Üniversitesi'nde konferans salonuna verildi
Özdemir Bayraktar'ın ismi Milli Savunma Üniversitesi'nde konferans salonuna verildi
GİRİŞ 19.10.2023 01:10 GÜNCELLEME 19.10.2023 01:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

MSÜ'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, üniversitenin Harp Enstitülerinde bulunan 1 Numaralı Konferans Salonu'na, düzenlenen törenle yüksek mühendis ve sanayici Özdemir Bayraktar'ın isminin verildiği kaydedildi.

Törene katılan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın, MSÜ Harp Enstitülerinde öğrenim gören öğrenci ve kursiyer subaylara hitap ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Selçuk Bayraktar, Milli Teknoloji Hamlesi idealinin mimarlarından olan babası Özdemir Bayraktar'ın mücadele ile geçen hayatını anlatarak, bu süreçte katkısı olan ve ebediyete irtihal etmiş asker/sivil kişileri rahmetle andı. Ayrıca ülkemizin böylesi önemli bir kurumunda babasının isminin yaşatılacak olmasından bahtiyar olduğunu ifade etti. Merhum Özdemir Bayraktar'ın hayatını anlatan belgeselden kısa bir kesitin de sunulduğu törende, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Afyoncu da bir konuşma yaptı. Rektörümüz, S/İHA'ların geleneksel savaş konseptinin değişmesine yaptığı etkiden bahsederek, bulunduğumuz coğrafyada güçlü bir orduya sahip olmanın gerekliliğini vurguladı."

Açıklamada, vefatının ikinci yılında, hayatını "Tam Bağımsız Türkiye" idealine vakfeden Özdemir Bayraktar'ın bir kez daha rahmet ve minnetle anıldığı kaydedildi.

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • bahri 6 ay önce Şikayet Et
    Yakışır Özdemir amcamıza, Allah rahmet eylesin, açtığı yolda şimdi onbinler yürüyor. Daha fazlasını da hak ediyor.
    Cevapla
  • 21Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Adı üniversiteye verilmeli salon yetmezl.
    Cevapla
  • Zeki 6 ay önce Şikayet Et
    Bir üniversiteye verilmeli
    Cevapla
  • Anadolu 6 ay önce Şikayet Et
    özdemir Bayraktar..! Allah yedi Ceddin' den,Razı olsun. PKK Teroristleri yerin dibine sokan lar sizlersiniz. Sizden önce Türkiye'nin her ķöşesi akşam gün batımından sonra emniyet konusunda yetersiz kalıyor, pkk'teröristleri yol kesiyor karakol baskını yapıyor düzinelerle şehid haberleriyle uyanırdık. Bu gün Ebabil kuşlaŕı devriye geziyor, ABD, Vatikan uşaklarını sarı torbalara dolduruyor
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    rabbim gani gani rahmet eylesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...