Merkez Bankası Ekim'de faiz artıracak mı? TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı faiz kararı yakından takip ediliyor. Geçen ay Hafize Gaye Erkan başkanlığında dördüncü kez toplanan Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu, politika faizini 500 baz puan artırarak 30’a yükseltmişti. Peki TCMB Ekim ayı faiz kararını ne zaman açıklayacak? Faiz artırımı devam edecek mi?

Merkez Bankası Ekim'de faiz artıracak mı? TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Merkez Bankası Ekim'de faiz artıracak mı? TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 25.10.2023 10:04 GÜNCELLEME 25.10.2023 10:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye’de yaşayan ve ekonomiyi yakından takip eden binlerce yatırımcı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Ekim ayında alacağı faiz kararını merakla bekliyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu ekim ayı toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı 26 Ekim 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

FAİZ ARTIRIMI DEVAM EDECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen hafta Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen Dünya Bankası ile IMF’nin yıllık toplantısında, pozitif reel faizin enflasyon beklentilerini dizginlemek için olmazsa olmaz bir konumu olduğunu ve Türkiye'nin pozitif reel faize yaklaştığını söyledi.

Şimşek, pozitif reel faiz eşiğine ulaşmak için yapılması gerekenlerin henüz bitmediğini de söyledi.

EYLÜL AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Hafize Gaye Erkan başkanlığında dördüncü kez toplanan Para Piyasası Kurulu, piyasaların beklentisine paralel karar açıkladı. Geçen ay 750 baz puanlık artışla piyasaları şaşırtan Merkez Bankası, bu kez politika faizini 500 baz puan artırdı. Böylece politika faizi yüzde 30’a yükselirken PPK açıklamasında, enflasyonda yukarı yönlü baskıların arttığına dikkat çekildi.

GÖZLER TCMB PİYASA KATILIMCILARI ANKETİNDE

Gelecek hafta yurt içi veri gündeminde, pazartesi günü konut satışları, bütçe dengesi ve özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu, salı günü kısa vadeli dış borç istatistikler, konut fiyat endeksi, çarşamba günü uluslararası yatırım pozisyonu perşembe günü uluslararası rezervler ve döviz likiditesi, haftalık para ve banka istatistikleri, cuma günü yurt dışı ÜFE, tarımsal girdi fiyat endeksi ve TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi takip edilecek.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Kenan42 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ay sasirtirim 750 bp artiririm
    Cevapla
  • Mehmet Emin 6 ay önce Şikayet Et
    Geliyor 500 puan en az 250
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu