Rezidanstaki işkence davasında cezalar açıklandı!

Eski sevgilisi 21 yaşındaki D.A.'yı kaçırıp, rezidansta işkence yaptıkları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 41 yaşındaki Murat Demirci ile nişanlısı 24 yaşındaki Sara Demir ve arkadaşları 22 yaşındaki Tuğba Demirci'nin cezası belli oldu.

Rezidanstaki işkence davasında cezalar açıklandı!
Rezidanstaki işkence davasında cezalar açıklandı!
GİRİŞ 19.10.2023 14:09 GÜNCELLEME 19.10.2023 14:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Konya'da tüyler ürperten olay, 8 Nisan 2022´de Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki bir rezidansta meydana geldi.

ARACA NİŞANLISINI DA ALDI

DHA'da yer alan habere göre kafe işleten Murat Demirci (41), bir süre flört ettiği eski çalışanı D.A. (21) ile buluşarak otomobille yola çıktı. Meram ilçesine gelindiğinde otomobile Demirci'nin nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşı Tuğba Demirci (22) de bindi.

ÇAMAŞIR İPİYLE BAĞLAYIP İŞKENCE YAPTILAR İDDİASI

İki kadın, iddiaya göre D.A.'nın ellerini çamaşır ipiyle bağladı. Rezidansa götürülen D.A., burada 2 saat boyunca işkence gördü. D.A., kurtulduktan sonra polise giderek şikayetçi oldu.

AYNI GÜN ESKİ SEVGİLİYE DE İŞKENCE

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin aynı gün Murat Demirci'nin başka bir eski sevgilisi Merve K.'ye de işkence yaptığı ortaya çıktı.

ÜÇ ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

Tekrar gözaltına alınan şüpheliler, tutuklandı. 3 kişi hakkında ayrıca D.A.'a yönelik işkence iddiası nedeniyle de tutuklama kararı çıkartıldı.

MERVE K.'YE İŞKENCEDEN 9'AR YIL HAPİS

Sanıklar, Merve K.'ye yönelik eyleminden dolayı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yargılama sürecinde adını 'Eda' olarak değiştiren Merve K. şikayetinden vazgeçti, ancak yargılama kamu davası olarak devam etti. Bu süreçte 3 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

6 Nisan'da yapılan karar duruşmasında mahkeme heyeti, 3 sanığa 'hürriyetten yoksun kılma' suçundan 6'şar yıl, 'tehdit ve hareket' suçundan 2 yıl 6'şar ay, 'yağma' suçunu da 'kasten yaralama' olarak değerlendirip, 16 ay 15'er gün olmak üzere toplam 9 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezası verdi. Sanıklar, 'mala zarar verme' suçundan ise beraat etti.

SAVCI 3 SANIĞA 32 YIL 6'ŞAR AY HAPİS İSTEMİ

3 sanık, D.A.'ya ilişkin eylemleri nedeniyle 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava sürecinde bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Sanıklar hakkında savcı mütalaasında, `birden fazla kişiyle nitelikli hürriyeti yoksun kılma' suçundan 14'er yıl, 'birden fazla kişiyle nitelikli yağma' suçundan 7 yıl 6´şar ay, 'haberleşmenin gizliliğini ihlal' suçundan 3'er yıl, 'mala zarar verme' suçundan 3'er yıl, 'tehdit ve hakaret' suçundan 2'şer yıl ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan 3'er yıl olmak üzere toplamda her sanık için 32 yıl 6´şar ay hapis cezası istedi.

10'AR YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti de tutuksuz yargılanan Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci'ye D.A.'ya yönelik 'nitelikli yağma' suçundan önce 12'şer yıl hapis cezası verdi. D.A.'nın telefonunu geri verdikleri için ceza 6'şar yıla düşürüldü.

Heyet, sanıkların mahkemedeki iyi hallerini göz önünde bulundurarak cezayı 5'er yıla indirdi. 3 kişi, 'hürriyeti yoksun kılma' suçundan ise önce 3'er yıl, daha sonra suçun nitelikli ve birden fazla kişiyle işlendiği belirtilerek cezayı 6'şar yıla çıkartıldı.

Heyet, sanıkların mahkemedeki iyi hallerini göz önünde bulundurarak 5´er yıla indirdi. 3 kişi, diğer işledikleri, 'haberleşmenin gizliliğini ihlal', 'tehdit ve hakaret' ve 'mala zarar verme' suçlarından aldıkları toplam 2 yıl 1 ay 25 günlük cezalarını ise cezanın hükmün açıklanması geri bırakılması kararını verdi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Emekli 6 ay önce Şikayet Et
    Mahkemede iyi halden ceza indirimi ne yahu yoksa mahkemede hakimlere saldiranlar mı oluyor
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    buda onlara ders olur inşallah
    Cevapla
  • Serhat 6 ay önce Şikayet Et
    mahkemedeki iyi halden cezai indirim almak nedir?
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    hapse girdiler mi girmediler mi? sonuç ne oldu
    Cevapla
  • Sonucc ??? 6 ay önce Şikayet Et
    Aynen sonuc ne sonuc?? 6 ay 1 sene yatip saliverilcekler mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu