Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Gazze'nin yanında

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Gazze'de devam eden işgal karşısında kamuoyuna acil yardım çağrısında bulundu.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Gazze'nin yanında
Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Gazze'nin yanında
GİRİŞ 19.10.2023 20:30 GÜNCELLEME 19.10.2023 20:30

Gazze'de şu an için yakıt, su ve tıbbi yardım ihtiyacının büyük bir aciliyet taşıdığı belirtiliyor. Türkiye'den yola çıkan ve insani yardım malzemesiyle dolu olan bazı uçaklar Mısır'a inmiş bulunuyor. Yardımların bölgedeki insanlara ulaşması için Refah kapısının acilen açılması bekleniyor. 

Gazze halkına ulaşacak olan ilk yardım konvoylarının ihtiyaçlarını hızlıca tedarik edebilmesi niyetiyle nakit yardımları toplamaya devam eden Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, çalışmalarını bölgedeki diğer yardım kuruluşları ve Kızılay ile iş birliği içinde sürdürüyor. 

Çağrı ile ilgili konuşan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İnsani Yardım Genel Müdürü Medet Bala, "İsrail bir kez daha bütün insani değerleri ayaklar altına alarak Filistin halkına zulmediyor, adeta soykırım uyguluyor. Filistin meselesi vicdan sahibi herkesin ortak meselesidir. Gazze'deki zulme sessiz kalmak insanlığımızı yitirmektir, yaşananlar karşısında harekete geçmemek büyük bir vebaldir. Uluslararası hukuk askıya alınmış vaziyettedir şu an, Cenevre sözleşmelerinin ihlali açıktır, hastaneler, camiler, okullar bombalanıyor. Birleşmiş Milletler barış gücünün bölgeye müdahalesi şart olmuştur, uluslararası hukukun desteğiyle 1967 sınırlarına geri dönülmeli ve Gazze özgürlüğüne kavuşmalıdır. Kaybedilen her saniye binlerce insanın hayatını daha da olumsuz etkiliyor." açıklamasında bulundu.

AZİZ MAHMÛD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’da medfun bulunan Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilhamla kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, basın yayın, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. 

1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.
 
16.12.2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla “Vergi Muafiyeti” statüsü kazanmış, 18.11.2013 tarihli İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın kararıyla “İzin Almadan Yardım Toplama” hakkı kazanmıştır.
 
Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) üyesidir.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti