İsrail paylaşımları tepki çekmişti! Esmersoy ve Linet sessizliğini bozdu

Sunucu Burcu Esmersoy, İsrailli oyuncu Gal Gadot'un sosyal medyada yer verdiği, "İsrail'in yanındayım" yazılı paylaşımını beğendi. Esmersoy, tepki çeken beğeni hakkında açıklama yaptı. Şarkıcı Linet'te İsrail hakkında sessizliğini bozdu.

GİRİŞ 19.10.2023 22:29 GÜNCELLEME 20.10.2023 09:39
Bu Habere 311 Yorum Yapılmış

Burcu Esmersoy, İsrailli oyuncu Gal Gadot Varsona'nın "İsrail'in yanındayım" ifadelerinin yer aldığı paylaşımı beğendi. Ünlü isim, beğeni sonrası eleştiri oklarının hedefi oldu. Hesabından açıklama yapan Esmersoy, hesabının ofiste açık olduğunu ve paylaşımı kimin beğendiğini bulmaya çalıştığını söyledi.

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Paylaşımı beğenmesinin ardından kısa sürede gündem olan ve tepki çeken Burcu Esmersoy, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Çok üzgünüm, Gazze'deki El Ehli Hastanesi'nde meydana gelen 500'e yakın sivilin hayatını kaybettiği, yüzlercesinin yaralandığı saldırı dahil olmak üzere yaşanan bu korkunç kıyıma ve suçsuz masum insanlara yapılan bu büyük zulme ve yaşatılan büyük korkuya her gün elimden geldiğince tepkimi gösteriyorum. Günlerdir bütün iyi niyetli insanlar gibi ben de paramparçayım. Bütün bunlara üzülürken bu sabah hakaretlerle uyandım. Uzun süre de sebebini anlayamadım. Sosyal medya hesaplarıma tahmin edersiniz ki ofis içinde çalıştığım arkadaşlarımın da erişimi mevcut, bu olaydaki hata her kiminse bulmaya çalışıyorum ama öncelikle durumla ilgili sizlere de açıklama yapmak istedim.

 

 

"İSRAİL İLE BİRLİKTE DURMUYORUM"

Ünlü isim, "Çok net bir şekilde söylemek isterim ki (bu konuda benim düşüncem keşke dünya barışını sağlasa) Gazze'de yaşananlar konusunda İsrail ile birlikte durmuyorum. Bunun aksini düşünmek bile beni benliğimden uzaklaştırır. Bu kimin daha duyarlı olduğu konusunda bir yarış değil, bu bir savaş. Günahsız insanlar ölürken, ben bu konuyla ilgili başka bir açıklama yapmaktan bile utanırım" ifadelerini kullandı.

"KAMUOYUNU ELİMDE OLMAYAN SEBEPLERLE MEŞGUL ETTİM"

Esmersoy, "Şimdi birlik olma zamanı, hep birlikte savaşa, savaşın her türüne lanet etme zamanı. Biliyorum herkes hassas ama öfkemizi yanlış kanallara yönlendirmek yerine tüm dünyayı bu büyük felakete son verme konusunda birlik olmaya çağırma zamanı. Kamuoyunu elimde olmayan sebeplerden dolayı meşgul ettiğim için sonsuz mahcubum affedin lütfen" mesajını yazdı.

ŞARKICI LİNET'TEN 'HAMAS KATİLDİR' PAYLAŞIMI

İsrail asıllı Türk vatandaşı olan şarkıcı Linet, sosyal medya hesabından "Hamas katildir" paylaşımını yaptı. Ünlü şarkıcının İsrail'in kanlı hastane saldırısından bahsetmemesi tepki çekti. Yüzlerce insanın öldüğü hastane katliamına ses çıkarmayan, Şarkıcı Linet'in bu vicdan dışı davranışına tepki yağdı.

"VERGİSİNİ ÖDEYEN BİR TÜRK VATANDAŞIYIM"

İsrail asıllı Linet gelen tepkilerden sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Linet, “Bu kadar acı yaşanırken kendimi ifade etmek zorunda kalmak bile acının başka bir şekli diye düşünüyorum. Ama bunu yapmak zorundayım. Ben 500 sene önce daha Osmanlı İmparatorluğu zamanında Türkiye’ye gelmiş olan atalarımdan beri bu topraklarda yaşayan yahudi bir ailenin ferdiyim. 30 senedir sanatını bu topraklarda icra eden, ekmeğini bu topraklardan kazanan, bu ülkede vergisini ödeyen bir Türk vatandaşıyım" ifadelerini kullandı.

İsrail asıllı Linet'in açıklamaları şu şekilde;

"VAHŞETİ İLİKLERİME KADAR YAŞADIM"

“Bizler bu topraklarda Müslümanı, Hristiyanı, Yahudisi her zaman dostça, kardeşçe yaşadık, komşuluk yaptık. Bundan sonra da bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Günlerdir devam eden bu vahşeti ben de hepiniz gibi iliklerime kadar yaşadım ve yaşıyorum.”

"AİLE BİREYLERİM SAVAŞIN ORTASINDA"

“Yapılan bu zulmün, akan bu kanın her iki taraf içinde bir an önce son bulması tek temennimdir. Benim de aile bireylerim, küçük yeğenlerim, dostlarım şu an savaşın ortasında. Savaşın kazananı olmaz. Akan kanın dini, dili, ırkı olmaz!”

"YORUMLARINIZI YAPARKEN VİCDANLI OLMAYA DAVET EDİYORUM"

“Beni de böyle bir konuyla taraf gösterip yargılayıp hedefe koymanın vicdanı olmaz. Yorumlarınızı yaparken sizleri vicdanlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Dileğim bir an önce akan kanın durması ve bu savaşın son bulmasıdır. Tüm ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 311
  • Alev 6 ay önce Şikayet Et
    Linete güvenmiyorum nede olsa israil vatandasi ve orda ASKERLIK YAPTI
    Cevapla
  • Seferci 6 ay önce Şikayet Et
    Aslı yahudi değilmi hastane katliamına ses çıkarmayıp Hamas katildir diyen bir insan ve bu kişi onyıllardır ailesiyle ülkemizde yaşıyor.Çok ilginç zulme uğradıklarını söyleyen bu insanlar aynısını kendileri yapıyor Müslümanlara madem çok düşkünse İsraile gitsin sürekli orda yaşasın.Bizde suç bu insanları ülkemizde besliyoruz ve ekmek yiyorlar.
    Cevapla
  • ..... 6 ay önce Şikayet Et
    Yersen.....
    Cevapla
  • Özlem 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkenin zalimlerin tarafında olanlara ihtiyacı yok
    Cevapla
  • Özlem 6 ay önce Şikayet Et
    Israil hükümetini, Netanyahu'nun barbarlığı net şekilde kinanamıyorsa gerisi boş laftır. Bir milletin vatanini, evini, ibabethanelerini hukuksuzca ve zalimce gasbedip her tür zulmü yapmayi kendinize hak göremezsiniz. Bir milleti kendi vataninda tutsak yasatamazsiniz. Hamasin ve mudafaasinin nedeni Israilin yillardir devam ettirdigi gasp ve zulümdür.Bunlara susup simdi "Hamas" diyemezsini
    Cevapla
  • Seferci 6 ay önce Şikayet Et
    Aynen.Bu insanlar aslında hainlik gösteriyorlar üstü kapalı olarak muslüman bir ülkeye sığın ekmeğini ye bir elin yağda bir elin balda olsun.Sonra Müslüman ülkenin seçilmiş hükumetine terörist diyebilme cesaretini göster.Tam alçaklık
    Cevapla
  • Guaidoglu 6 ay önce Şikayet Et
    Bunlara kizmiyorum ki. Müslümanim deyip takip edenlerin sesi bunlar. Alo Müslüman sana diyorum takip ediyon. Senin icin konusuyor. Farkinda misin? Neyse iki gün sonra gene takip edersin. Biraz ara ver, vicdanin rahatlasin sonra devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Venezuela ordusu hava sahasına giren iki uçağı düşürdü
Sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi