TSK, Pentagon'dan izahat istedi! "Doğu Akdeniz'de kimsenin olmadığı kadar güçlüyüz"

Güvenlik kaynakları, ABD'nin Doğu Akdeniz'e göndereceği ikinci uçak gemisiyle ilgili, Pentagon'a izahat sorulduğunu açıkladı. MSB'den yapılan açıklamada, "Doğu Akdeniz'de hiç kimsenin olmadığı kadar güçlüyüz" denildi.

GİRİŞ 20.10.2023 07:43 GÜNCELLEME 20.10.2023 09:54
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, gündemde yer alan gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı. Filistin’e yönelik yardım çalışmalarında MSB’nin alabileceği görevlere ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetleri, verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” açıklaması yapıldı. Türk deniz kuvvetlerinin Doğu Akdeniz’de en güçlü şekilde sahada olduğu vurgulandı.

‘YETERLİ SAYIDA GEMİYLE’

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine yönelik soru üzerine kaynaklar, TSK’nın planlı eğitim ve tatbikatlarına kararlılıkla devam ettiğini belirtti. MSB kaynakları, “TSK’nın Türkiye ve KKTC’nin hak, alaka ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ediyor. Bu kapsamda Deniz Kuvvetlerimiz Doğu Akdeniz’de yeterli sayıda gemiyle keşif gözetleme, sancak/varlık gösterme ve eğitim/ tatbikat faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor. Deniz Kuvvetlerimiz her zaman ve hiç kimsenin olmadığı kadar Doğu Akdeniz'de faaliyetlerine devam ediyor.” dedi.

ABD’YE UÇAK GEMİSİ SORUSU

ABD’nin ikinci bir uçak gemisi görev grubunun Doğu Akdeniz’e geleceğine yönelik açıklamaların hatırlatılması üzerine kaynaklar, savunma ve güvenlik konusunda bölgedeki her türlü gelişmeyi yakından takip ettiklerini, alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı. Birçok ülkenin uzun yıllardır bölgeye yakından ilgi ve alaka gösterdiğini ifade eden kaynaklar, “Belli periyotlarla uçak gemisi görev grubu buralarda görev icra ediyor. ABD bir görev grubu daha görevlendirdiğini açıkladı. O uçak gemisi görev grubu daha gelmedi. ABD’li muhataplarımıza bu konuyu sorduğumuzda, ‘Muharip olmayanların, sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında geldiklerini’ bildiriyorlar. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz” yanıtını verdi.

İNCİRLİK VE KÜRECİK YANITI

İsrail’in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik üslerinin bütünüyle TSK denetimine alınması gerektiği şeklinde taleplerin hatırlatılması üzerine kaynaklar, "Bu konular şu aşamada değerlendirilecek konular değil. Olayların biraz daha nereye gittiğinin netleşmesi gerekiyor." cevabını verdi. Türkiye ile İsrail arasındaki askeri anlaşmaların geleceğinin ne olacağına ilişkin soruyu da kaynaklar şöyle yanıtladı:

"İsrail ile ilişkiler bir süre durmuştu. Daha sonra normalleşme süreci yaşandı. Son yaşanan olaylar buna yeniden ara verilmesi ihtiyacını doğurdu. Bundan sonraki süreçte ise yaşanan gelişmelere göre göreceğiz."

KAYNAK: AYDINLIK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 159
  • Osman efe 6 ay önce Şikayet Et
    Bu işler aceleye gelmez onderlerimize guveniyorum.
    Cevapla
  • Reis 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim ülkemiz Malesef sadece konuşmaktan başka bir şey yapmıyor , koysana ambargo nu ozaman görelim ve inanalım bu konuşmalara ABD binlerce km den gelip adam resmen horuzluk yapıyor , ben buradan şunu anlarım ki ABD karışma ,elini sürme sesini çıkarma vs. Gibi seyler diyor ve buda bazı kişilerin işine geliyor ve susuyorlar eeeyyy Türkiye al sana önderlik fırsatı değerlendir işte .
    Cevapla
  • Mystro41 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail şaşırma sabrımızı tasirmA hep aynı slogan ortada yapılan nevar
    Cevapla
  • Afyonlu 6 ay önce Şikayet Et
    Bu.keferelere.hic.bir.zaman.guvenilmez
    Cevapla
  • Nusret 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail ve Amerika ile hiçbir şekilde işbirliği yapılması taraftarı değiliz yapılmamasını rica ediyorum reisimizden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...