ABD uçak gemileri geldi! Savaş gemileri ve nükleer füzeler ortaya çıktı

Filistin-İsrail savaşının başlamasının ardından ABD'nin uçak gemilerini Akdeniz'e yönlendirmesi bölge ülkelerini hareketlendirdi. Türkiye ve Mısır orduları tatbikata başlarken Putin ise orduyu denetleyerek nükleer füzeleri ortaya çıkardı.

GİRİŞ 20.10.2023 14:23 GÜNCELLEME 21.10.2023 11:53
Bu Habere 288 Yorum Yapılmış

7 Ekim'de başlayan ve 14. gününde devam eden Filistin-İsrail savaşında ABD tarafını açıkça seçti. Joe Biden yönetimi okulları ve hastaneleri dahi hedef alan İsrail'e açık destek verdiğini söyledi. ABD'nin desteği sonrası dünyanın en büyük uçak gemileri sözde İsrail'in güvenliğini sağlamak için Akdeniz'e yönlendirildi. 

ABD'nin USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubunu Doğu Akdeniz'e göndermesinin ardından bir hamle daha yaparak ikinci uçak gemisi filosunu da yola çıkardı. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), USS Esienhower’ın daha önce bölgeye giden USS Gerald R. Ford uçak gemisine katılacağını belirtti.

3 ÜLKEDE ASKERİ HAREKETLİLİK

ABD'nin Doğu Akdeniz'i adeta ablukaya alan tavrı bölge ülkelerinde rahatsızlığa neden oldu. Türkiye Akdeniz'de tatbikat kararı alırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ABD uçak gemilerini hedef alan açıklamalarda bulunarak, askeri operasyon merkezlerini ziyaret etti. Öte yandan ABD'nin bölgeye gelişi Rus ordusunun nükleer füzeleri de meydana çıkarmasına neden oldu. Bölgenin diğer aktörlerinden Mısır ise gerçek mühimmatlarla sürpriz bir tatbikata başladı.

TÜRKİYE'DEN ORTA AKDENİZ'DE TATBİKAT KARARI

ABD uçak gemilerinin Türkiye'nin burnunun dibine gelmesi TSK'yı harekete geçirdi. ABD gemilerinin hareketlerini 7/24 takip eden TSK, 23 Ekim-6 Kasım 2023 tarihlerinde Orta Akdeniz bölgesinde Dynamic Mariner/Mare Aperto 2023-II Tatbikatı'nı icra edeceğini duyurdu. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Dynamic Mariner/Mare Aperto 2023-II Tatbikatı, 23 Ekim-06 Kasım 2023 tarihleri arasında Orta Akdeniz’de icra edilecektir.

Tatbikat, 2024 yılında NATO Mukabele Kuvveti Deniz Unsur Komutanlığı görevini devralacak ITMARFOR’un eğitimi ve sertifikasyonunu sağlamak maksadıyla NATO Müttefik Deniz Komutanlığının yönetiminde icra edilecektir.

Tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan personel desteği kapsamında karargâh subayları ve gözlemci personel ile iştirak edilecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ABD'YE GEMİLER MENZİLİMİZDE MESAJI

ABD gemilerinin bölgeye gelmesinden rahatsız olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ise ABD'ye gözdağı gibi bir açıklama geldi. Çin'e yaptığı ziyarette konuşan Putin, Rus uçaklarının 1000 kilometreden fazla menzile sahip olan Kinzhal füzeleriyle donatılmış vaziyette Karadeniz'de kalıcı devriyeye başlayacağını duyurdu. 



İsim vermeden ABD'nin uçak gemilerini hedef alan Putin, "Bunu tehdit olarak değil, bilgi olarak söylüyorum. Sadece bir hatırlatma. Rus Hava Kuvvetleri benim emrimle birlikte Karadeniz üzerinde kalıcı olarak bir devriyeye başlayacak. MIG-31 savaş uçaklarımız Kinzhal sistemleriyle donatılmış durumda. 1000 kilometreden fazla menzile sahip oldukları biliniyor." açıklamasında bulundu.

PUTİN OPERASYON MERKEZİNİ DENETLEDİ

Çin'den yaptığı gözdağıyla da yetinmeyen Putin'den dün gece saatlerinde sürpriz bir hamle daha geldi. Çin ziyaretinin ardından ülkesine dönen Rus lider, dün gece geç saatlerde Rostov'da bulunan "Ukrayna Askeri Operasyon Merkezi"ni ziyaret etti. Putin'in bu ziyaretinin de ABD savaş gemilerinin Doğu Akdeniz'e gelmesinin ardından yapması dikkat çekti. 

 

NÜKLEER FÜZELER MEYDANA ÇIKTI

Vladimir Putin'in ABD'nin Ortadoğu'daki varlığını arttırmasına yönelik cevap niteliğindeki mesajları bunlarla da sınırlı kalmadı. Rus ordusu, Putin'in emriyle nükleer balistik füzeleri de gün yüzüne çıkardı. Edinilen bilgiye göre, Rusya, füze fırlatma rampalarına nükleer kıtalararası balistik füze yerleştirerek hazır konuma getirdi.

MISIR DA TATBİKATA BAŞLADI

2 ABD uçak gemisinin Doğu Akdeniz'e gelmesinin ardından bir hamle de Mısır'dan geldi. Mısır Ordusu, gerçek mühimmatlar ile tatbikatlara başladı. Tatbikatın görüntüleri Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Mısır'ın tatbikatını Savunma Bakanı Mohamed Ahmed Zaki bizzat takip etti.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 288
  • Sanem Tekin 5 ay önce Şikayet Et
    İnş.TBBM den İsveç e evet çıkmaz.iste o zaman bize Avrupa NATO. Huzurlu olduğumuz Karadeniz de huzur vermez.ve bölge ülkeleri de tehdit altında olur.Gecmisdeki.osmanli Rus savaşlarını geri getirmeye çalışıyorlar.birlik.olursak.ne kokuşmuş zalim batı nede küresel düzen bizi yıkamaz.rusya.türkiye sırt sırta olmalıdır.ins.isvece evet demeyiz.
    Cevapla
  • Hakan TÖRER 6 ay önce Şikayet Et
    Allahım müslümana mazluma sabır, kuvvet, ihlas ver hakkli davasinda muvaffak eyle, Allah için birlik beraberlik ver, başlarındaki baslara akıl, iman feraset ve basiret ver,(Gazze, Ukrayna, Doğu Türkistan, kırım, Afrika,..) hepsi için Aminn...
    Cevapla
  • Levent 15 6 ay önce Şikayet Et
    Bu AHMAKLARIN ANLAMADIĞI biz Müslümanları ÖLÜMLE KORKUTAMAZLAR! Bir Müslüman Rabbimize kavuşacağı için niye KORKSUN Kİ?
    Cevapla
  • ..... 5 ay önce Şikayet Et
    Ver gazı
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Küçücük Filistine okadar silahla gelmek mi.. Yeme bizi abd... Hedefinde bariz biz varız.. Şunuda unutma biz herzaman hazırız.. Allah var gam yok..
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 6 ay önce Şikayet Et
    görende abdyi rusyayla savaşa gidiyor zannedecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama