Ankara'da anlamlı hareket İsrail Büyükelçiliği kapısına bırakıldı

Başkent Ankara'da vatandaşlar ve AK Parti il Başkanlığı, İsrail Büyükelçiliği’nin önünde toplanarak çocuk oyuncağı bıraktı.

GİRİŞ 20.10.2023 14:08 GÜNCELLEME 20.10.2023 15:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırılarının ardından Türkiye’nin farklı noktalarında protesto düzenlenmişti.

Saldırıların her geçen gün şiddetlenmesine paralel olarak protestolar da sürüyor.

Ankara’nın İsrail Büyükelçiliği önünde bir grup yurttaş İsrail Büyükelçiliğinin önüne gelerek bebek beşiği içine üzerlerine kan renginde boya dökülen oyuncak bebekler ve çocuk kıyafetleri bıraktı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, İsrail Büyükelçiliği önünde bebek katili İsrail’in işlediği insanlık suçuna tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Özcan yaptığı basın açıklamasının ardından yıllarca soykırım mağduriyeti ile dünyayı aldatan ve Filistinli Müslümanlara daha beterini yapan Siyonist İsrail’in Büyükelçiliği önüne katledilen çocukların oynayamadığı oyuncaklarını, giyemediği giysilerini ve beşiklerini bıraktı. Özcan yaşanan soykırıma sessiz kalan ülkelere de tekrar çağrıda bulunarak “Burada bu zulme dikkat çekmek istedik. Belki empati yapar da taşlaşmış yürekler sessiz çocuk çığlıklarını duyar, kan olan o küçük yüzlerdeki korkuyu görürler. Bugün bu katliama sesini çıkarmayanlar yarın çok geç kalmış olacak.” ifadelerini kullandı.

“Bebek katili İsrail, yıllardır olduğu gibi yine acımasızca bebekleri, kadınları, yaşlıları, engellileri Gazze’de yaşayan sivil vatandaşları katlediyor. Bir çocuk düşünün suçu yok, günahı yok sabi. Tek suçu Gazze’de Müslüman olmak. Evinin bahçesinde oynarken bombalanan çocukları düşünün. Top oynarken sırtına tekme vurulan çocukları, hayalleri, sessiz çığlıkları olan çocukları düşünün. Dünya’nın sessiz kaldığı, suspus olduğu, minik bedenlerinin paramparça olmasına sessiz kalan kocaman bir dünya düşünün. Bugün bu katliama sesini çıkarmayanlar yarın çok geç kalmış olacak. Hitlerin katliamından dolayı kurşuna dizilip Tuna nehrine atılan Yahudilerin acılarını yaşamak ve bu katliamın unutulmaması için Tuna nehri kenarında Yahudilerin ayakkabıları vardır. O zaman bütün Müslüman alemi sessiz kalmamıştı. Biz de bugün yaşanan acılar unutulmasın diye oyuncak oynayamayan, hayalleri yıkılan çocukların giysilerini, oyuncaklarını ve beşiklerini bebek katili, Siyonist İsrail Büyükelçiliğinin önüne bırakıyoruz. Dünyayı yönettiğini sananlar da aldanmaktadır. Çünkü inanan bilir ki kâinatı Allah idare eder. Allah ne dilerse o olur. Nasıl dilerse o şekilde olur. Her zaman her şey onun takdiri ile cereyan eder. İnsan sahipsiz değildir, sahibi vardır o da Allah’tır. Ona teslim olanın endişesi olmaz. Bugün Gazzeli çocuklar Allah’a teslim olmuş Ölümden korkmadan haklı davaları için şehit oluyorlar. Batılı çocuklar akranları ile oyun oynarken Gazzeli çocuklar bombaların altında yaşam mücadelesi veriyor.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve İl teşkilatı, İsrail'in Filistin'deki katliamlarını protesto etmek için İsrail Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

“BİR ANNE DÜŞÜNÜN EVLADI AÇ SUSUZ ÖLÜMÜ BEKLİYOR”


AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Maalesef tüm dünyanın gözleri önünde yaşana bir insanlık vahşetine, soykırıma hep birlikte tanık oluyoruz. Bebek katili İsrail, yıllardır olduğu gibi yine acımasızca bebekleri, kadınları, yaşlıları, engellileri Gazze’de yaşayan sivil vatandaşları katlediyor. Bir çocuk düşünün suçu yok, günahı yok sabi. Tek suçu Gazze’de Müslüman olmak. Evinin bahçesinde oynarken bombalanan çocukları düşünün. Top oynarken sırtına tekme vurulan çocukları, hayalleri, sessiz çığlıkları olan çocukları düşünün. Dünya’nın sessiz kaldığı, suspus olduğu, minik bedenlerinin paramparça olmasına sessiz kalan kocaman bir dünya düşünün. Bir anne düşünün evladı aç, susuz ölümü bekliyor. Çocukların oyun oynayamadığı, bombalardan saklandığı bir ülke hayal edin Gazze.  Gözyaşının bittiği, boğazların düğümlendiği yer.” dedi.

“GAZZELİ ÇOCUKLAR ALLAH’A TESLİM OLMUŞ HAKLI DAVALARI İÇİN ŞEHİT OLUYORLAR”

Özcan, “Hitlerin katliamından dolayı kurşuna dizilip Tuna nehrine atılan Yahudilerin acılarını yaşamak ve bu katliamın unutulmaması için Tuna nehri kenarında Yahudilerin ayakkabıları vardır. O zaman bütün Müslüman alemi sessiz kalmamıştı. Biz de bugün yaşanan acılar unutulmasın diye oyuncak oynayamayan, hayalleri yıkılan çocukların giysilerini, oyuncaklarını ve beşiklerini bebek katili, Siyonist İsrail Büyükelçiliğinin önüne bırakıyoruz. Sessiz kaldıkça bu dünyada zulüm devam edecek. Burada bu zulme dikkat çekmek istedik. Belki empati yapar da taşlaşmış yürekler sessiz çocuk çığlıklarını duyar, kan olan o küçük yüzlerdeki korkuyu görürler. Ancak biz her zaman iman eden kullarız. İman emniyettir, güvendir. Elbette ki ümittir. Allah’a teslim olan ümidini kaybetmez. Biz ümidimizi kaybetmiyoruz Gazze’deki kardeşlerimiz ümidini kaybetmiyor. Elbette Allah nurunu tamamlayacak ve bugün bebekleri katledenler gün gelecek yok olup gidecek. Bugün hakkın tarafından durmayanlar yarın bunun hesabını veremeyecekler. Bugün bu katliama sesini çıkarmayanlar yarın çok geç kalmış olacak. Dünyayı yönettiğini sananlar da aldanmaktadır. Çünkü inanan bilir ki kâinatı Allah idare eder. Allah ne dilerse o olur. Nasıl dilerse o şekilde olur. Her zaman her şey onun takdiri ile cereyan eder. İnsan sahipsiz değildir, sahibi vardır o da Allah’tır. Ona teslim olanın endişesi olmaz. Bugün Gazzeli çocuklar Allah’a teslim olmuş ölümden korkmadan haklı davaları için şehit oluyorlar. Batılı çocuklar akranları ile oyun oynarken Gazzeli çocuklar bombaların altında yaşam mücadelesi veriyor. Bugün burada yaşanan insanlık dramına bir kez daha dikkat çekmek istedik. Bebek katillerine Ankara’dan söyleyeceğimiz son söz şudur. Gelin bu soykırımdan vazgeçin. Yıllarca soykırım mağduriyeti ile dünyayı aldatanlar şimdi daha beterini yapıyor” ifadelerini kullandı.

KUTU… KUTU… KUTU…
İl Başkanı Hakan Han Özcan, teşkilat mensupları ve Ankaralı vatandaşlarla birlikte Nene Hatun Cami’nde kılınan Cuma namazının ardından eli kanlı katillerin şehit ettiği Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • nail 6 ay önce Şikayet Et
    BUNLARI YAPMAK YETERLİ DEĞİL GAVUR MALINI ABD İSRAİL MALLARINI PROTESTO edelim .filistin e maddi yardımlarda bulunalım .israil zulmünü katliamını tüm medya unsurlarıyla paylaşalım. abd ve israil in incirlik ve kürecik üslerini boşaltması lazım siyonizmin gerçek yüzünü tüm dünyaya haykıralım .
    Cevapla
  • Sakin 6 ay önce Şikayet Et
    Yanlış etkisiz İspanya'dan gebermek ten kurtaran göçlerinin anlatan sembolik bir gravür bir ferman bir hatırlatıcı nesne gelişlerini sembolize eden ne varsa onu koysaydık
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    çok güzel düşünülmüş
    Cevapla
  • nana 6 ay önce Şikayet Et
    tüm dünyada israil ve abd elçilikleri ateşe verilmeli
    Cevapla
  • murat 6 ay önce Şikayet Et
    Bu yapılanlar onlar için hiçbir şey ifade etmiyor. Biz sadece vicdanlarımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Siyonistler sadece fiili müdahaleden anlar. En azından devlet devletliğini yapıp büyükelçilerini kovmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi