Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hutbeye kınından ayrılmış kılıçla çıktı! Mesaj mı verdi?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, "Zulümle abat olanın sonu berbat olur" dedi. Erbaş'ın, cuma hutbesine kınından ayrılmış kılıçla çıkması da dikkat çekti.

GİRİŞ 21.10.2023 01:48 GÜNCELLEME 21.10.2023 08:59
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde okuduğu cuma hutbesinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değindi.

ERBAŞ, BASKI VE ZULME MARUZ KALANLARA İNŞİRAH SURESİ OKUDU

Hazreti Muhammed'in ilk yıllarında müşriklerin Mekke'deki Müslümanlara uyguladığı baskı ve zulümlerin iyice artmasının ardından, "içinde müjde ve hikmet barındıran" İnşirah Suresi'nin indirildiğini belirten Erbaş, "Bugün, başta Filistin olmak üzere yeryüzünde baskı ve zulme maruz kalan bütün kardeşlerimize İnşirah Suresi'nin gönülleri rahatlatan, müminlere umut aşılayan mesajlarıyla seslenmek istiyorum." dedi.

'CENABIHAK, İNANLARI HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMAMIŞTIR'

İnşirah Suresi'nin hatırlattığı hakikatlerden birinin de "Şüphesiz her zorluğun ardından bir kolaylık vardır." ifadesi olduğunu dile getiren Erbaş, "Bizler inanıyoruz ki her hüznün ardından bir sevinç, her sıkıntının ardından bir ferahlık mutlaka gelecektir. Zira Cenabıhak, peygamberleri ve inananları hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Onları, zalimlerin ve düşmanların insafına asla terk etmemiştir." diye konuştu.

Ali Erbaş: Masum insanlar vahşice katlediliyor

'BÜYÜK BİR İNSALIK SUÇU İŞLENİYOR'

Bugün, Filistin'de insanlık tarihinin en büyük zulmünün yaşandığını vurgulayan Erbaş, "Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanlar vahşice katlediliyor. Evler, camiler, okullar ve hatta hastaneler acımasızca bombalanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçu işleniyor." ifadelerini kullandı.

'ZULME UĞRAYAN İNSANLARI MÜSLÜMAN DİYE GÖRMEZDEN GELENLER UTANSIN'

Binlerce masum insan hayatını kaybederken dünyanın sadece seyretmekle kaldığını belirten Erbaş, şöyle devam etti:

"Mazlumun ırkına, diline ve dinine bakılmaz. Zalim Müslüman, mazlum gayrimüslim olsa bile bizim inancımız, dinine, ırkına bakmadan zalime karşı mazlumun hakkını korumayı, onun yanında yer almayı emreder. Bizim inancımız bu kadar insana saygı gösteren bir dindir. Bütün dünya bunu bilmeli. Zulme uğrayan insanlar Müslüman diye onları görmezden gelenler utansın."

'ZULÜMLE ABAT OLANIN SONU BERBAT OLUR'

Erbaş, İstanbul'un fethinin ardından Ayasofya'da toplanan ve akıbetlerini korku içerisinde bekleyen rahiplere, keşişlere, kadınlara, masumlara Fatih Sultan Mehmet'in büyük merhamet ve şefkatle yaklaştığına işaret ederek, "Ayasofya minberinden tüm insanlığa sesleniyorum ve herkesi zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaya davet ediyorum. Unutmayın, tarihten ders alın. Zulümle abat olanın sonu berbat olur." dedi.

HUTBEYE KININDAN AYRILMIŞ KILIÇLA ÇIKTI

Öte yandan Başkan Erbaş'ın, Cuma hutbesine kınsız kılıçla çıkması da dikkat çekti. Daha önceki bir hutbeye de yine kılıçla çıkan Erbaş'ın, Müslüman soykırımı yapan katliamcı İsrail'e yönelik açıklama yaptığı hutbeye kınsız kılıçla çıkması önemli bir detay olarak dikkat çekti. Erbaş'ın kınsız kılıçla durması sosyal medyada gündem oldu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Serko 6 ay önce Şikayet Et
    Kılıç kınından çıkmış ya Allah bismillah
    Cevapla
  • misgalezerratin 6 ay önce Şikayet Et
    şu zulüm ortamı ve etkisiz islam alemi gösteriyor ki müslümanlar başsızdır. TC. devletinin bu makamı yeniden inşa etmesi, islam alemine 1 asır önce vurulan ve islam ümmetini suda ki saman çöpleri gibi etkisiz kılan bu dini lidersizlik en büyük darbedir. laiklik ilkesine uygun veya bu ilke olmadan hangisi makbul ise yeniden tesis edilmesi TC. liderleri için İLE AHIRİ BIR VEBALDİR.
    Cevapla
  • Levent 6 ay önce Şikayet Et
    Hocam ben iki hafta oldu rüya desinler ne derse desinler rüyamda KILIÇINI al hazır ol dedi bir nidacı
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Zalimlerin boynuna inecek kılıç artık kınından çıkmıştır.
    Cevapla
  • Suvari 6 ay önce Şikayet Et
    Aynı bizim siyasiler gibi sadece laf .Önderlik ettiniz de bu halk arkanızdanmı gelmedi.60 binden fazla imam yüzbinden fazla diyanet görevlisi var ama toplum çökmüş.Saltanatınız almış yürümüş ve kalkmış bu halinizle filistini kurtaracaksınız.Hadi ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!