Kızılay’dan Gazze’ye kan torbası desteği

Türk Kızılay, sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Gazze’ye kan torbası göndermeye başladığını duyurdu. Kan torbalarının yanı sıra aferez trombosit seti de sevk eden Kızılay, aferez cihazı da göndereceğini bildirdi.

Kızılay’dan Gazze’ye kan torbası desteği
Kızılay’dan Gazze’ye kan torbası desteği
GİRİŞ 24.10.2023 16:45 GÜNCELLEME 24.10.2023 16:45

Türkiye’den gönderilen uçaklarla bölgeye acil sağlık malzemesi ve jeneratör desteği sağlayan Türk Kızılay, Gazze’deki hastanelerin ihtiyaç duyduğu bölgeden temin edilmesi mümkün olmayan tıbbi malzemelere de destek veriyor.

Kızılay, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Gazze’ye gönderilen tıbbi malzeme dolu uçaklara kan torbası, aferez trombosit seti ve aferez cihazı planlaması yaparak malzemelerin sevkine başladı.

İlk etapta Kızılay 8 bin kan torbası ile 160 adet aferez tombosit seti gönderen Kızılay, aferez cihazını daha Sağlık Bakanlığı uçağıyla bölgeye ulaştıracak. Kızılay, başta gıda, yakıt, sağlık malzemeleri, ilaç gibi ihtiyaçların bulunduğu Gazze’deki siviller için yardımlarına devam edeceğini açıkladı.

KAYNAK: DHA
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...