Fahrettin Altun'dan İsrail'e tepki: Gazetecilerin ve sivillerin katledilmesini kınıyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'deki sivil halka ve gazetecilere yönelik yaptığı katliamları sosyal medya hesabından eleştirerek, "Sivillerin yanı sıra gazetecilerin de hedef alınmasını ve katledilmelerini kınıyoruz" dedi.

GİRİŞ 25.10.2023 02:11 GÜNCELLEME 25.10.2023 02:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında gazetecileri ve sivil halkın ayrım gözetmeksizin katletmesini kınadığını ve basın mensuplarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti.

'SAVAŞIN BAŞLAMASINDAN BU YANA 24 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ'

Altun, X hesabından yaptığı açıklamada savaşan tüm tarafların sivilleri korumakla görevli olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Gazze'de savaşın başlamasından bu yana 24 gazeteci hayatını kaybetti ve çok sayıda gazeteci de yaralandı. Çatışma bölgesindeki diğer sivillerin yanı sıra gazetecilerin de hedef alınmasını ve ayrım gözetilmeksizin katledilmelerini kınıyoruz.

Meslektaşlarımız ve arkadaşlarımız sadece işlerini yapmakta ve haberleri yerinden iletmektedirler. Onlara yönelik herhangi bir şiddet kabul edilemez. Onlar bizim savaşın vahşetini görebildiğimiz tek kanalımız. İsrailli yetkilileri sivil kayıpları görmezden gelmeyi bırakmaya ve haber emekçilerini korumak için güçlü tedbirler almaya çağırıyoruz.

'BARIŞI ANCAK GERÇEKLERİ ORTAYA KOYARAK SAĞLAYABİLİRİZ'

Sivillerin milletleri ve etnik kökenleri önemli olmamalıdır ve savaşan tüm tarafların onları koruma görevi vardır. Sahadan gerçeğin sadece bir versiyonunu duyurmak isteyenler muhabirlerin hayatını olabildiğince zorlaştırmaktadır. Herkese işlerini yapmaya çalıştıklarını ve bunun hayatlarına mal olmaması gerektiğini hatırlatmak isteriz. 

Bu korkunç çatışmada hayatını kaybeden haber çalışanlarının ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum. Barışı ancak gerçekleri ortaya koyarak ve sahadaki gerçekleri kabul ederek sağlayabiliriz.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Kim bu ?? 6 ay önce Şikayet Et
    Kınayın, başka bir halt yapabildiğiniz yok zaten.
    Cevapla
  • BAYBARS 6 ay önce Şikayet Et
    Bu adam ne iş yapar,neyin karşılığında bir dünya maaş alır,ayrıca bunu kim dinliyor?
    Cevapla
  • İhtiyar 6 ay önce Şikayet Et
    Ne kınaması.cok abes.savas zamanı dişini gösteren bir topluluk var ve her tepeden akın ediyorlar.kınamaymış!.savaş durumuna geçilmeli.israili ve İsraili ortadoğuda oynatanları birgün vuracagız
    Cevapla
  • selim 6 ay önce Şikayet Et
    lanet olsun sizin kınamanıza lanet kınayınca işlermi düzeliyor defolun gidinnnn
    Cevapla
  • ruknettin 6 ay önce Şikayet Et
    fahrettin sus bi, zaten senin orada olman hata, reis en kısa zamanda alsin seni oradan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi