Tekirdağ merkezli 4 ilde PKK operasyonunda 4 tutuklama

Tekirdağ merkezli 4 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

Tekirdağ merkezli 4 ilde PKK operasyonunda 4 tutuklama
Tekirdağ merkezli 4 ilde PKK operasyonunda 4 tutuklama
GİRİŞ 25.10.2023 22:44 GÜNCELLEME 26.10.2023 01:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü PKK/KCK'nın ilişki ağlarının deşifre edilmesine yönelik soruşturması kapsamında, İstanbul ve çevre illerinden PKK/KCK terör örgütüne eleman temin edenlerle Tekirdağ'da örgütün şehir gençlik yapılanması alanında sorumlu olarak faaliyet gösteren şüpheliler belirlendi. Aralarında, Tunceli- Pülümür karayolunda yol kesme ve yağma olaylarına katıldığı tespit edilen, örgüt içerisinde faaliyet yürütürken çeşitli terör olaylarına katılanlar ile ülke içinde ve dışında örgütsel çağrılar doğrultusunda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde örgüt propagandası yapıp slogan atanlar ve sosyal medya platformları üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandası yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Tekirdağ, İstanbul, Van ve Ağrı'da 12 adrese yapılan baskınlarda, aralarında HDP Marmaraeğlisi İlçe Başkanının da olduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman, toplatma kararı olan muhtelif yayınlar, örgütsel afişler ve pankartlar ele geçirildi.

Tekirdağ’a getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden DBP genel merkez meclis üyesi A.G., HDP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı R.U. ile C.Y. ve Ş.A., ‘Silahlı terör örgütü kurma yönetme ve üye olma’ ile ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ suçlarından tutuklandı. Diğer şüphelilerden 5’i hakkında adli kontrol şartı verilerek serbest bırakıldı. 

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Halil Atmaca 6 ay önce Şikayet Et
    bak nerde chppkk belediyesi var orda bunlari bulursunuz
    Cevapla
  • KamuEngineer 6 ay önce Şikayet Et
    sonunda böyle haberler görelim kamuda da pkk destekçisi varsa alın içeri
    Cevapla
  • inegöllü 6 ay önce Şikayet Et
    varsa mı
    Cevapla
  • VATANDAŞ 6 ay önce Şikayet Et
    kimin girip kimin çıktığı belli deyilki ülkeye
    Cevapla
  • Bora 6 ay önce Şikayet Et
    Idam
    Cevapla
  • vatan 6 ay önce Şikayet Et
    ben söyleyeyim tekirdağ altınova pkk lı it kaynıyor emniyet herkes orayı biliyor ama hiçbir şey yapılmıyor...
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 6 ay önce Şikayet Et
    NEDEN ? niçin? niye? sana TAVSİYEM. VATANINI SEVENE TAVSİYEM.HAİNLERDEN,ALÇAKLARDAN,ALIŞVERİŞ ETMEYİN. KIZ ALIP KIZ VERMEYİN SOYUNUZA SOYSUZLARI,YANİ( pkk,mlkp,tkp,tiko,dhkp-c,yunan devşirmesi,şehidin bacısına küfür en yunan soysuzları ğibi) SOYUNUZA KOYMAYIN.SOYUNUZU kirletmeyin.BAŞINIZA MÜSİBET BELA ĞETİR MEYİN.iş vermeyin aş vermeyin.BENDEN bir KÜRT KARDEŞİNİZ OLARAK TAVSİYEMDİR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü