Yeryüzü Doktorları’ndan Şifa Hastanesi’ne tıbbi malzeme desteği

Yeryüzü Doktorları, Gazze için bütün imkanlarını seferber etti. 2015 yılından beri Gazze’de sağlık merkezi bulunan dernek, saldırılar sonrasında hasar alan kliniğinin tüm tıbbi ve sarf malzemelerini Şifa Hastanesi’ne teslim etti.

Yeryüzü Doktorları’ndan Şifa Hastanesi’ne tıbbi malzeme desteği
Yeryüzü Doktorları’ndan Şifa Hastanesi’ne tıbbi malzeme desteği
GİRİŞ 26.10.2023 11:09 GÜNCELLEME 26.10.2023 12:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeryüzü Doktorları, 7 Ekim’den beri Gazze’deki saldırılarda bölge halkının yanında yer almaya devam ediyor. Dernek, Gazze’de yer alan fizyoterapi ve rehabilitasyon merkezindeki tıbbi ve sarf malzemeleri bölgenin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesine sevk ederek kritik seviyedeki tıbbi malzeme eksikliğine destek oldu.

Şifa Hastanesine tıbbi malzeme desteği

20 Ekim’de Gazze Sağlık Bakanlığı ile acil koordine olan Yeryüzü Doktorları sağlık merkezindeki toplamda 13 bin 837 adetten oluşan ve çok çabuk tükenen sargı, hasta bezi, serum, hijyenik jel, ameliyat eldiveni gibi tıbbi ve sarf malzemeleri Şifa Hastanesi’ne teslim etti. Bağışçılarının büyük desteği sayesinde Yeryüzü Doktorları bugüne kadar hem sağlık hem de insani yardım anlamında Gazze’nin yanında oldu.

Cumartesi günü Refah sınır kapısının açılmasıyla insani yardım tırlarının geçişine izin verilirken Yeryüzü Doktorları bu ana kadar hem sağlık hem insani yardım çalışmalarını var gücüyle sürdürdü. 2 doktoru ve sağlık çalışanlarından oluşan 20 kişilik ekibiyle 7 Ekim’den beri Şifa ve Endonezya Hastanesi’nde gönüllü olarak acil müdahalede bulunan dernek aynı zamanda bölge halkına ve hastane personeline acil yardım kiti, ana gıda malzemesi dağıttı.

Bin aileye ekmek, su, gıda kolisi dağıtıldı

Enerji, yakıt, sağlık, gıdaya erişimin kısıtlanmasıyla Gazze’de günden güne artan ihtiyaçlar doktorlar tarafından acil çağrı koduyla duyurulmuştu. Yeryüzü Doktorları da bu çağrıya hem kendi sağlık ekibiyle hem de dağıttığı hijyen ve gıda kolileriyle destek verdi. Bütün engellemelere ve yaşanan saldırılara rağmen Yeryüzü Doktorları ekibi, 7 Ekim’den bu yana 1070 aileye toplamda 7 bin 980 ihtiyaç sahibine ekmek, su ve gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

Türkiye’den doktorlarını ve insani yardım kolilerini gönderiyor

Bugüne kadar Gazze’deki sağlık ve lojistik desteğini var gücüyle sürdüren dernek, sınır kapısının açılmasıyla, İstanbul’da hazırladığı 13 paletlik insani yardım kolilerini de bölgeye gönderiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze’ye gönderilen 20 kişilik uzman doktor heyetinin ardından Yeryüzü Doktorları da beyin ve sinir cerrahı, ortopedi ve travmatoloji doktoru, genel cerrahi doktoru, ameliyathane hemşiresi, anestezi uzmanı ve teknikerini birçok bekleyen acil ameliyatları yapmak ve Gazze’ye göndermek üzere hazırlıklarını tamamladı.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Mustafa Akın 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail izin vermiyor ki nasıl gönderiyorlar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü