Vanlı anneler evlat nöbetinde: 5 yıldır HDP'nin kapısındayız, korkmuyoruz

Van’da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin eylemi bu hafta da devam etti.

Vanlı anneler evlat nöbetinde: 5 yıldır HDP'nin kapısındayız, korkmuyoruz
Vanlı anneler evlat nöbetinde: 5 yıldır HDP'nin kapısındayız, korkmuyoruz
GİRİŞ 26.10.2023 17:03 GÜNCELLEME 26.10.2023 17:03

Van’da evlatları dağa kaçırılan aileler, HDP binası önüne yürüdü. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan 34 aile, ellerindeki dövizlerle il başkanlığı binası önüne gelerek HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

Kızı Şerima için eyleme katılan Nazlı Sancar, 2012'de kızının henüz 13 yaşındayken eli kolu bağlanarak zorla dağa kaçırıldığını söyledi. Sancar, “O tarihten beri ben HDP ve PKK ile savaşan, mücadele veren bir anneyim. Ben evladımı istiyorum. 5 yıldır HDP'nin kapısındayız. Biz korkmuyoruz, sonsuza kadar da bu kapıdan ayrılmıyoruz. Bizim devletimiz büyük bir devlet. Çocuklarımız için çok büyük bir mücadele veriyor. Şu ana kadar 46 kişi gelip ailelerine kavuştu. Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle biz hepimiz evlatlarımıza kavuşacağız” dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek