Başkan Erdoğan'dan 29 Ekim çağrısı: Yer gök bayrak olsun

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılı için çağrıda bulunarak vatandaşların evlerini, arabalarını dükkanlarını Türk bayraklarıyla süslemeye davet etti. Başkan Erdoğan mesajında "Yer gök bayrak olsun!" ifadesini kullandı.

Başkan Erdoğan'dan 29 Ekim çağrısı: Yer gök bayrak olsun
Başkan Erdoğan'dan 29 Ekim çağrısı: Yer gök bayrak olsun
GİRİŞ 27.10.2023 21:00 GÜNCELLEME 27.10.2023 21:00
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından 29 Ekim'de kutlanacak olan Cumhuriyet'in 100. yılı için önemli bir çağrıda bulundu.

Başkan Erdoğan, "Cennet vatanımızın 81 vilayetindeki tüm kardeşlerimi, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı evlerini, dükkânlarını, arabalarını Türk bayraklarıyla süsleyerek Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşını selamlamaya, bu gurur gününe ortak olmaya davet ediyorum. Yer gök bayrak olsun!" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN 29 EKİM PROGRAMI NETLEŞTİ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan, 29 Ekim'de devlet erkanıyla Anıtkabir'e ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Dev Eser" Yağlı Boya Resim Sergisi'ne katılacak Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda tebrikleri kabul edecek.

TBMM'de "100. Yıl Resmi Geçit Töreni"ne iştirak edecek Erdoğan, Donanma ve Türk Hava Kuvvetlerinin İstanbul Boğazı'ndaki geçit törenini izleyecek.

Başkan Erdoğan, "100. Yıl Hitabı" ile vatandaşlara seslenecek.

DONANMA TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK GEÇİT TÖRENİ

Cumhuriyet Bayramı'nda saat 17.00'de, başta TCG Anadolu olmak üzere 100 gemiyle Boğaz'da geçit töreni yapılacak. Bu törene, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK dahil 20 muharip uçak da eşlik edecek.

Geçit töreninde ayrıca 101 pare top atışı da gerçekleştirilecek. Bu, donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olacak.

"Cumhuriyetin Sesi, Cumhuriyetin Rengi" etkinliğiyle de Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası), Etnografya Müzesi, Saat Kulesi, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi mekanlar ile Efes Antik Şehri, Kapadokya gibi turistik mekanlar, özel ışık gösterileriyle renklendirilecek.

Bu mekanlarda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel bestelenen "100. Yıl Marşı" yankılanacak.

DRON, HAVAİ FİŞEK VE IŞIK GÖSTERİLERİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, 2023 dron ile İstanbul Boğazı'nda ışık ve havai fişek gösterileri yapılacak.

İstanbul Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne kurulacak "Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı" gösterim alanında, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayımlandığı ekranlarla, geçmişten bugüne Türkiye Yüzyılı vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle vatandaşların beğenisine sunulacak.

Türkiye Yüzyılı logosundan esinlenerek oluşturulan "Türkiye Yüzyılı" enstalasyonu da 29 Ekim'in parçası olacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • sems 6 ay önce Şikayet Et
    İyi güzelde ulusal basının neredeyse yarısının Cumhuriyeti yok sayıp tek satır bile yazmayanları var. İnanmazsanız 29 ekimde bakın.
    Cevapla
  • Hakkı 6 ay önce Şikayet Et
    Filistin'in başkenti Kudüs'ün tamamıdır ve İsrail diye bir devlet yoktur. Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'tür söylemi kesinlikle kabul edilemez. 1947 öncesi duruma duruma dönülmelidir söylemi de Filistin'e ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir.Her iki söylem de asla kabul edilemez. Bu söylemlerle İsrail'in ekmeğine yağ sürülmektedir.
    Cevapla
  • Cumhuriyet 6 ay önce Şikayet Et
    Burada yorum yazan akıllı insanlar Cumhuriyet ve bu ülke hepimizin kendi ülkemizde bayrakta isteriz meydanda ,Gazze'ye girelim diyenler senin orayı almanı en başta musluman kardeslerin istemez gelir arkandan kuyunu kazar 80 milyonun hayatını riske edersin senin ortada koyuverirler mahallenin bıckın delikanlısı gibi ortaya atlama mısır,katar,lübnan,İran en başta onlar girsin bakalım
    Cevapla
  • aaa 6 ay önce Şikayet Et
    kınamakla olmaz bu işler mıllet bunu cok iyı bilyor yoneticler milyormu
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bir ülke açlık sefalet fakirlik yoksulluk yolsuzluk yasak içinde 100. Yılını kutlamak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!