Nimet nine Atatürk'ü gördüğü günü dün gibi hatırlıyor

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında Bolu'yu ziyareti, 97 yaşındaki Nimet Ay'ın hafızasındaki tazeliğini koruyor.

Nimet nine Atatürk'ü gördüğü günü dün gibi hatırlıyor
Nimet nine Atatürk'ü gördüğü günü dün gibi hatırlıyor
GİRİŞ 28.10.2023 01:01 GÜNCELLEME 28.10.2023 01:01
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Bahçelieveler Mahallesi'nde kızı Nurgül Ay ile yaşamını sürdüren 3 çocuk annesi, 3 torun sahibi Ay, AA muhabirine, Atatürk sevgisinin küçük yaşlarda başladığını söyledi.

Ay, Atatürk ile ilgili kitaplar okudukça ve bilgiler edindikçe sevgisinin artığını belirterek, "Okudukça aklım almadı, Atatürk bunları nasıl yapmış diye. O sevgi büyüdü, bugünlere geldi." dedi.

Atatürk'ün 1934 yılında Bolu'ya geleceğinin duyulması üzerine kentte büyük heyecan yaşandığını dile getiren Ay, o dönem 8 yaşında olduğunu söyledi.

Ay, ziyarette çocukların önde durduğunu, kendisinin de Atatürk'ü yakından gördüğünü ifade ederek, "O zaman biz, 'Atatürk baba' derdik. 'Atatürk baba' gelmiş. O heyecan, hala şuramda. İçimizden bir kız, ona çiçek verdi. O anda 'Keşke o çiçeği veren ben olsaydım.' dedim. Ona gıpta ettim. Senelerce içimden hep, 'O çiçeği ben verseydim.' dedim durdum." diye konuştu.

"Atatürk, Cumhuriyet'i bizlere emanet etti"

Nimet Ay, Türk Silahlı Kuvvetlerince Cumhuriyet'in 85. yılı için hazırlanan afişte elinde Türk bayrağıyla katıldığı kutlamalarda çekilen fotoğrafının yer aldığını yakınlarından öğrenince büyük mutluluk yaşadığını anlattı.

Ay, 100 yaşına yaklaştığına işaret ederek, "Gelişen teknolojiyi görünce zaman zaman, 'Ben neden dünyaya erken geldim.' diye hayıflanıyordum ama şimdi diyorum ki 'Hem Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayacağım hem de Atatürk'ü gördüm. Ne mutlu bana.' Atatürk, Cumhuriyet'i bizlere emanet etti. Bizler de gençlerimize emanet ediyoruz. Cumhuriyet'i 100. yıla kadar getirebildik, daha nice yüzüncü yılları kutlarız inşallah." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'in öneminin gelecek nesillere anlatılması gerektiğini, çocuklarını bu bilinçle yetiştirdiğini belirten Ay, "Atatürk demek Cumhuriyet demek. Cumhuriyet demek Atatürk demek." dedi.

Ay, bu yaşına kadar her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine katılmaya çalıştığını, sağlığı el verdiği sürece de bunu yapmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    bakalım öbür dünyada caydası olacak mı?
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı kavuşursunuz ahirette!
    Cevapla
  • Gagkoş 6 ay önce Şikayet Et
    1000 yıılık tarihi silip o günü de bayram olarak kutlayan tek millet. Büyüklerimizin ve fatihlerin yavuzların ahı var bu millette o yüzden batılı i Ülkeler kalkındı biz hep geriye gidiyoruz.
    Cevapla
  • Veli 6 ay önce Şikayet Et
    Ah sabetaylar sabetaylar.....kadir mısıroğlu rahmetle anıyorum.
    Cevapla
  • selamet dingin 6 ay önce Şikayet Et
    bu ülke böyle zulüm görmemiştir sabah akşam ilah gibi anmayın. o da bir kuldu günde en az bir kere tuvalete gitmek zorundaydı. hem ülkeyi tek başına kurtarmadı. kurtulma Allah'tandir. Osmanlı paşaları birlikte mücadele ettiler. Sonrasında ülke ingilize batıya kul köle yapıldı bir medeniyet yok edildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?