İzmir'de FETÖ'ye 'Kıskaç' operasyonu: 28 tutuklama

İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik 'Kıskaç' adlı operasyonda gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 84 şüpheliden 28'i, tutuklandı.

GİRİŞ 28.10.2023 14:49 GÜNCELLEME 28.10.2023 15:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 100 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Örgütün güncel yapılanmasına yönelik 56, ByLock kullanıcısı olan veya aranan 18 ve hakkında müzahir dernek ve vakıf kaydı bulunan 26 şüphelinin yakalanması için 24 Ekim'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı 'Kıskaç' adı verilen operasyon düzenlendi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerinin katılımıyla düzenlenen operasyonlarda şüphelilerden 93'ü yakalandı. 7 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 9 şüpheli, serbest bırakıldı. Diğer 84 şüpheli ise dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i savcılıktan serbest kaldı. Mahkemeye çıkarılan 79 şüpheliden 28’i tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    ne pahasina olursa olsun acilen IDAM geri gelmesi lazim!!!
    Cevapla
  • MUHAMMED 1 yıl önce Şikayet Et
    meclistekiler ne olacak, onlar temizlenneden bunlar bitmez
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Asmadığınız müddetçe daha çok toplarsınız şöyle taksimde sallandırın 2 tane bak bakalım adama bulabiliyormu hainler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Altın fiyatları tekrar çakıldı: Uzman isimden yatırımcıya uyarı: 6 bin lirayı aşacak mı?
ABD Başkanı Trump'tan sürpriz Çin duyurusu! Piyasaları değiştirebilecek karar