Büyük Filistin Mitingi'nde önemli isimlerden Haber7'ye çarpıcı açıklamalar

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen "Büyük Filistin Mitingi'ne katılan önemli isimler Haber7 mikrofonlarına konuştu.

GİRİŞ 28.10.2023 17:49 GÜNCELLEME 29.10.2023 11:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı milyonlar bugün İstanbul'da bir araya geldi. Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen "Büyük Filistin Mitingi'nde vatandaşların yanı sıra çok sayıda özel konuk da katıldı. Mitingde çok farklı ülkeden devlet adamları, hükümet temsilcileri ve siyasi parti liderleri yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen büyük mitingde Haber7 ekibi sahadaki önemli isimlerle konuştu. Haber7 mikrofonlarına konuşan isimler, İsrail'in katliamlarına isyan ederken Batı'nın ikiyüzlülüğüne karşı tepki gösterdi.

İşte "Büyük Filistin Mitingi'nde Haber7'ye konuşan isimler;

HABER7 GENEL YAYIN YÖNETMENİ OSMAN ATEŞLİ

Büyük Filistin Mitingi'nde konuşan Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli:
Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir katliam gerçekleştiriliyor. Çocuklar, kadınlar, insanlar öldürülüyor. Tecrit edilmiş bir toprak Gazze şeridi. Yıllardır zaten bu korkunç tecritin altında yaşamak zorunda kalmış, çocuklar bu teciritn altında büyümek zorunda kalmış. Korkunç bir baskı, şiddet ve zulüm altında yaşamak zorunda kalmışlardı. Ama 7 Ekim'den sonra bu katliamların, saldırıların, zulümlerin şiddeti arttı. Maalesef dünya kör, sağır, dilsiz. Yine çifte standartla muamele ediyor. 

Biz dünyanın neresinde olursa olsun savaşlara karşıyız. Çocukların kadınların insanların ölmesine karşıyız. Ama göz göre göre bir toplumun inançlarından dolayı dışlanmasına da karşıyız. Rengi ne olursa olsun, dini ne olursa olsun, ırkı ne olursa olsun zulme bütün dünya olarak karşı çıkmak zorundayız. Maalesef ama böyle bir durum söz konusu değil. 
Ukrayna'da bir yılda 700 tane çocuk öldü diye haberler yapılırken bütün dünya ayağa kalkarken, Gazze'de bir haftada 1500'den fazla çocuğun ölmesine sessiz kalmak dünya için utançtır ve korkunç bir şeydir. Kabul edilebilecek bir şey değildir. 

Okulların, camilerin, hastanelerin bombalanması, orada tedavi gören insanların katledilmesi insanlığın kabul edebileceği bir şey değildir. Bu insanlık için korkunç bir ayıptır. Ben bu suskunluğun, bu çifte standartın insanlığın sonunu getireceğini düşünüyorum. 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ:

Cumhurbaşkanımız buradan tüm dünyaya seslenecek. Son 24 saatte yaşanılanları tüm dünya seyretti. Bunun ortadan kalkması için ateşkes çağrımızı kararlı bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Gazze, sadece Gazze'den ibaret değil artık. Sadece Filistin'den ibaret değil. Filistin tüm dünyadaki vicdanlı insanların ve kalbinin attığı yer. Temennimiz somut bir şeylerin ortaya çıkması. 

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI OSMAN KABAKTEPE

Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar yaptığı açıklamaları dört başlıkta toparlamak mümkün. Ateşkes, sivil ölümlerine son verilmesi, insani koridorların açılması, kalıcı barış. Barış'ın kaybedeni olmaz diyor Cumhurbaşkanımız. Türkiye'nin garantörlük ve diplomasiye ara buluculuk dahil her türlü göreve de hazır olduğunu ifade ediyor. Ancak diplomatik faaliyetlerle mesela dün akşamı nasıl izah edeceksiniz? Kadın, çoluk, çocuk, hastane, ibadethane ayırt etmeden saldırılıyor. Sağırlaşan dünyadaki Avrupa lider ve bazı uluslararası kurumların ABD'nin kulağındaki tıkacı kaldırabilmek için burada bir milyon İstanbul'u haykıracak. Gazze'de ölen çocukla, Kiev'de ölen çocukların ne farkı vardı hiç ses çıkarmıyorsunuz? Zalimler kaybedecek. 

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI TEVFİK GÖKSU:

Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin konusunda duruşunun ne kadar net olduğunu ve bir dava adamı olduğunu hepimiz çok iyi biliriz. Birleşmiş Milletler kürsüsünden bütün insanlığa haykıran ve Birleşmiş Milletler'de dünya beşten büyüktür diyen, İsrail'in soykırıma yeter artık dur diyen bu yüreği gösteren yürekli bir lider olarak bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımız vicdanlara hitap edecek. Dünya siyasetine hitap edecek. Küresel bütün güçlere hitap edecek. 21. yüzyılın ortasında insanlık ölürken ses çıkartmayanlar tarihin utanç tablosunda yer alacaklar. Gelin hep beraber kalıcı barışı sağlayalım. Ve Filistin'de iki devleti, iki devleti bir çözüme hep beraber evet diyelim. 

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI HAYDAR ALİ YILDIZ:

Sabah akşam çocukların cesetlerini görüyoruz. Evlatlarımız katlediliyor. Bütün mazlumların sesi olarak, bütün zalimlere karşı haykıracağız. Yaklaşık 75 yıldır oradaki Müslüman nüfusu göz göre göre katlederek Filistin topraklarını gaspla katliamla orayı yurt yapmaya çalışıyor. Orada İsrail yerleşimcisi diye bir şey yok, İsrail işgalcisi var. Evinize, bahçenize bir Yahudi geliyor, yerinizi işgal ediyor. Bugün burada tüm Türk halkının sesi tüm dünyada duyulacak.

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI ŞADİ YAZICI

70 yıldır biz bu zulme şahit oluyoruz. Bu insanlığını kaybetmiş İsrail ve destekçisi devletlerin vicdanlarda açtığı yaradır. Eminim ki ateşkese hayır diyen ülkelerin içinde yaşayan insanlar da bu vicdani sorumluluğu yaşıyordur. 2,5 milyon insanın ölümüne seyirci kalmayı vicdanlarda yargıladıklarına eminim. Bir kutuplardaki ayıları işte efendim caretta carettaları, ozon tabakasındaki delikli hidrokarbonla beraber yapılan bütün olaylara gösterilen aktivist hareketlerin hiçbir tanesinin bugün görülmemesi bir ikiyüzlülüğün göstergesidir.

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TAHMAZOĞLU:

Bu dayanışma gerçekten çok önemli. Kudüs, Mescid-i Aksa orada. Yıllarca Osmanlı olarak biz oraları adaletli bir şekilde yönettik. Şu anda Filistin toprakları işgal altında. Filistinliler, yüzde 10’a sıkıştırılmış durumda. Yaklaşık 22 günden beri Gazze gece gündüz demeden bombardıman altında. Bombalanan yerler tamamen sivil yerleşim bölgeleri. Çocuk, bebek, kadın, yaşlı demeden insanlar katlediliyor.   Burada bir soykırım var. Bu savaş değil. Filistinlileri savunmak için Filistinli veya Müslüman olmak gerekmiyor, insan olmak gerekiyor. İnsan olan herkesin bu vahşete dur demesi gerekiyor. Çünkü tam bir katliam var. Yüreğimiz yanıyor. 

Bizim bunlara anladığı dilden cevap vermemiz lazım. Bizim Yahudi ve Amerikan mallarını kesinlikle almamız gerekiyor. Hiç olmazsa tavrımızı belli edelim. Bizim onlara kazandırdığımız her bir kuruş benim Filistinli Müslüman kardeşlerime bomba ve kurşun olarak geri dönüyor. Bunu 3-5 gün değil, ömür boyu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Hepsini muadili ve alternatifi var. 

GAZETECİ MUSTAFA YILDIZ:

'Aslında şu anda Türkiye bütün dünyaya bir mesaj veriyor. O mesajla eğer sen bir yerde Müslümanlara eziyet yaparsan, ben bunun karşısında dururum diyor. Yani ben zulmün karşısında dik duruyorum. Zulme sessiz kalmıyorum. Bütün mesele bu.

HABER7 YAZARI FERHAT MURAT:

Gerçekler konuşuldukça Filistin yalnız kalmayacaktır. Gazze’de yaşanan mezalim, oradaki acı ve hazin tablo, insanlığın gözünün önüne geldikçe insanlar meydana çıkıyor. İnsanlar meydanlara çıktıkça sözümona çağdaş Batı ve modern ülkelerin liderleri de pozisyonlarında esneklik göstermeye başladı. Bu kartopu gibi ne kadar yoğun tesir ederse İslam coğrafyası, Batı coğrafyasında insanlar tepkisini ortaya koyarlarsa bir baskı oluşacak ve Filistin halkı yalnızlaşmayacak. İsrail yalnızlaşmaya başlayacak ve 21 gündür gerçekleştirilen vahşet ve katliamı sona erdirebilecek bir durum ortaya konulmaya başlayacak. 

BM’nin kör sağır dilsizi oynadığını gördük bu zaman diliminde. Çok pervasız bir İsrail var. BM’nin kararlarına ‘alçakça’ diyebilme potansiyeli taşıyan cinnet şekliyle yönetilen bir topluluk var. Devlet bile demek doğru değil.

GAZETECİ MURAT ÖZER:

Dünya halkları bu zulme sessiz kalmıyorlar. Dünyanın emperyal hükümetleri İsrail vahşetinin ve barbarlığının yanında olabilirler ama dünyanı bütün özgür halkları şu anda Filistin ve Gazze direnişinin yanında. Dünyanın en büyük mitingini bugün İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Milyonluk bir gösteri yapılıyor. Bugün Türk milletinin vereceği mesaj çok kıymetli olacak. 

SEVDA TÜRKÜSEV:

Gazze'de olanlar Türkiye için de aynı zamanda bir milli güvenlik sorunudur. Bazıları bunu sıradan bir İran - İsrail savaşı gibi düşünse de burada asıl hedef Müslümanlar. Sayın Cumhurbaşkanı da çok stratejik ve profesyonelce dünyaya bir mesaj veriyor. Verdiği mesaj ‘Biz güçlü bir Türkiyeyiz.’ Karşımızda dünyaya kafa tutan bir İsrail ve arkasındakiler var. Bana göre İsrail'in yaptıklarına ses çıkartmayanlar, ona destek olanlar askerini mühimmatı da oraya yollayanların hepsi İsrail'le aynı sorumluluğu taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın dünya üzerindeki yeri, söylemleri, etki bıraktığı için bu bu mitingde konuşulanlara sadece biz değil Birleşmiş Milletler dahil, Avrupa ülkeleri dahil hepsi İsrail de dahil hepsi pür dikkat bir şekilde bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını bekliyorlar. Bütün savaşlar kötüdür, ne biz girelim, ne başka bir ülke. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm bu görüş bildiren değerli insanlara müteşekkiriz. Ancakkkk; İsrail cumhurbaşkanınının meclis konuşmasında o gün meclise girmeyen tek milletvekili olan MUHSİN YAZICIOĞLU'nun ruhuna da bir "FATİHA" okuyalım ..
    Cevapla
  • Hak 6 ay önce Şikayet Et
    Hatay sınırına 1 milyon giderse iş biter. Durmak yok.
    Cevapla
  • Tabanca 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm amel zaaflarına rağmen bu topluluk İslam dünyasının hiçbir bölgesinde toplanamadı. Şehadetle şereflendir Ya Rab!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'den suya dev zam!
Futbol dünyasında bir devir Arda Güler için sona eriyor