İsmail Heniyye-Diyarbakır iddiaları yalanlandı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin "Diyarbakır'ın özgürlüğünü görmek isteriz" dediği iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

İsmail Heniyye-Diyarbakır iddiaları yalanlandı
İsmail Heniyye-Diyarbakır iddiaları yalanlandı
GİRİŞ 28.10.2023 21:50 GÜNCELLEME 28.10.2023 21:51
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin "Diyarbakır'ın özgürlüğünü görmek isteriz" dediği iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 2012'de dönemin Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı olan Heniyye'nin, Türkiye'yi ziyaret ederek parti liderleri ile görüştüğü hatırlatıldı.

Bu kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiği, AK Parti Grup Toplantısına katıldığı belirtilen Heniyye'nin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile de görüştüğü anımsatıldı.

Heniyye'nin, Demirtaş ile görüşmesinin ardından, "Heniyye, 'Diyarbakır'ı özgür görmek isteriz' dedi." iddialarının ortaya atıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak, iddiaları destekleyecek herhangi bir argüman sunulmamıştır. İddialara ilişkin Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Heniyye, 'Ankara'da parti liderleriyle yaptığım görüşme esnasında, Türkiye'nin içişlerini yakından veya uzaktan ilgilendiren hiçbir söz benden sadır olmamıştır.' ifadelerini kullanmıştır. Heniyye, ağzından ne böyle bir söz, ne de buna benzer bir ifade çıkmadığını, görüşmelerdeki gündeminin tamamen Filistin meselesi olduğunu belirtmiştir."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Artık gerçekleri görelim, Filistinli çocukların kanı İsrail ile birlikte Hamas'ın eline de bulaşmıştır.İran, Hamas'ı gazlayıp İsrail'e saldırttı,şimdi de seyre bakıyor..Hizbullah hani İsrail'e saldıracaktı, hala neyi bekliyor.Suriye'de sünni müslümanları katleden, şia İran'ın, sünni müslüman olan Gazze halkını korumasını bekleyenlere ne denilebilir.Hamas büyük oyuna geldi.
    Cevapla
  • Milliyetçi___*** 6 ay önce Şikayet Et
    Bu Bölgede ayaklarına Takılan Ülke biziz Sanırım bu OYUN bizim Üzerimize Kurulmuş...
    Cevapla
  • Safa 6 ay önce Şikayet Et
    Kim ölmüş yalandan ! Ölen olsaydı şayet bizim muhalefet günde yüz defa ölürdü !!! Bu yalanlar siyonistlerin köpeklerinin işi !!!
    Cevapla
  • fatih 6 ay önce Şikayet Et
    siyonitlerin ülkemizdeki finoları boş durmuyorlar, yedikleri mamanın hakkını veriyorlar.
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 6 ay önce Şikayet Et
    babam Türk annem kürt, babaanem laz annemin anne annesi zaza.....bunları bu kafasız abd ve ab bilmiyormu zavallı abd halkının vergilerini silah tüccarlarına verip yahudileri zengin edip şımartıyorlar filistinlilerin üzerine tonlarca bomba atıyorlar......batının içi boşalmış.....
    Cevapla
  • Hans 6 ay önce Şikayet Et
    Herkez önce yahudini batışını görecek sonra diyarbekiri girersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü