Ölen kocasından gelen mektup duygulandırdı

Ankara'da yaşayan Menekşe Doğanay'a 10 yıl önce kaybettiği eşinin, 21 yıl önce 'Cumhuriyet'in 100'üncü yılına mektup' kampanyası kapsamında yazdığı mektup ulaştı. Mektubu alan Doğanay duygu dolu anlar yaşadı.

Ölen kocasından gelen mektup duygulandırdı
Ölen kocasından gelen mektup duygulandırdı
GİRİŞ 29.10.2023 12:24 GÜNCELLEME 29.10.2023 12:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

PTT tarafından 21 yıl önce 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılına Mektup Kampanyası' başlatıldı. Kampanya kapsamında yazılan yaklaşık 40 bin mektup, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 21 yıl sonra tasnif işlemlerinin ardından adreslerine teslim edilmeye başlandı.

Mektuplardan biri de Menekşe Doğanay'ın doktor eşi Mustafa Doğanay'a yazdığı mektuptu. Görevliler adrese mektubu teslim etmek için gittiklerinde Mustafa Doğanay'ın 10 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybettiğini öğrendi. Kendi yazdığı mektubu teslim alan Menekşe Doğanay, zarfı açtığında, kendi mektubunun yanında eşinin ona yazdığı mektupla da karşılaştı. Eşinin kendisinden gizli yazdığı mektubu okuyan Menekşe Doğanay, duygu dolu anlar yaşadı.



'BU MEKTUP ÇOK KIYMETLİ'

Menekşe Doğanay, eşinin 10 yıl önce hayatını kaybettiğini belirterek, "Şu an bu mektup bana sürpriz oldu. Mektubu o kapatmıştı. İçerisinde kendisinin de bana mektup yazdığı mektup olduğunu bilmiyordum. Eşimi 10 yıl önce kaybettim. O zaman küçük kızım 16 aylıktı. Bu mektup kızlarım için de benim için de çok kıymetli. Bu coğrafyada yaşadığım için çok şanslıyım. Gerçekten yoğun duygular içerisindeyim" dedi.



Kendisinin eşine yazdığı mektubu da okuyan Menekşe Doğanay, "Şu an alıcısı olmayan bir mektup. Eşim 10 yıl önce vefat etti. O zaman bu mektubu ben eşime yazmıştım. Bu mektup sevgi ile değer ile yazıldı. Şu an bu mektubu aldığım için çok mutluyum. PTT’mize çok teşekkür ederim. Gerçekten benim için çok kıymetli bir mektup. Yalnız bir anne olarak bir kadın olarak, iki tane kız çocuğu olarak, Cumhuriyet olan bu topraklarda yaşadığım için çok gururlu ve onurluyum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • acln 5 ay önce Şikayet Et
    saçma
    Cevapla
  • efe 5 ay önce Şikayet Et
    Hiçbiriniz haberi doğru okuyamamışsınız. Haberde kadının kocasına 21 yıl önce yazdığı mektuptan bahsediyor ve bu mektubu kocası öldüğü için kendi alıyor ancak, kadına da bir sürpriz var; kocası da kadına mektup yazmış ve bu sürpriz olmuş. İki mektubu da alıyor hanımefendi.
    Cevapla
  • ATESHAN 5 ay önce Şikayet Et
    Bu haberi yazan arkadaş yanlışı düzeltirse daha güzel olur yanlış aşağıda ''Mektuplardan biri de Menekşe Doğanay'ın doktor eşi Mustafa Doğanay'a yazdığı mektuptu. '' oysa tam tersi olmalıydı
    Cevapla
  • Ebru 5 ay önce Şikayet Et
    Anlamamışsın menekşe hanim mustafa beye yazmis mustafa bey içine gizlice eşine ithafen mektup yazmış alıcı mustafa bey menekşe hanim degil dikkatli okuyun
    Cevapla
  • İsm 5 ay önce Şikayet Et
    Haber metni doğru, kadın kocasına mektup yazıyor fakat kendi tazdığı mektubu yine kendisi teslim alıyor çünkü kocası vefat etmiş, kocası kadın için mektup ama kadının zarfı açıncaya kadar bundan haberi yokmuş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...