Selçuk Bayraktar, TB3 ve Kızılelma'ya ilişkin güzel haberi duyurdu

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, büyük bir heyecanla beklenen Bayraktar TB3 ve Kızılelma için tarih verdi. Bayraktar, TB3'ün 2024 yılında, Kızılelma'nın da 2024'te seri üretime girip 2025'te gemide olacağını bildirdi.

GİRİŞ 29.10.2023 19:36 GÜNCELLEME 29.10.2023 20:09
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Donanma tarihinin en büyük geçit töreni öncesi Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG Anadolu'da tören düzenlendi. Üst düzey askerler ile gemi personelinin katıldığı törende Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in mesajı okundu. 

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün TCG Anadolu Gemisi'nde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla konuşma gerçekleştirdi. Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Havelsan Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar da gemide yer aldı.

"DÜNYANIN TAKİP ETTİĞİ KONUMA GELDİK"

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uçak gemisine SİHA'yı kondurabilmeyi başarabilen bir ülke olduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin savunma sanayinde dünyanın takip ettiği konumda olduğunu söyleyen Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün de, "Öncelikle tüm milletimizin 100’üncü yılda Cumhuriyet Bayramı’nı canı yürekten kutluyorum. Tebrik ediyorum. Her bir platformun kendi özelinde kendi sistematiğinde Allah’a çok şükür ülkemizde ekosistem olarak ana yükleyicileriyle, savunma sanayiyle varlık gösteren büyük firmalara eşlik eden sektörümüzdeki irili ufaklı tüm firmalarla birlikte Cumhuriyet’in Türkiye’nin yeni yüzyılına güçlü bir şekilde savunma sanayimizle birlikte giriyoruz. Bu ekosistemin içinde biraz evvel ifade ettiğim gibi firmalarımızla birlikte üniversitelerimiz, araştırma kurumlarımız, nereden baksan 100 bine yaklaşan bu alanda çalışan, kafa yoran, alın teri, akıl teri döken insan kaynağımız mevcut. Çok gururluyuz. Dünyada çok az ülkenin sahip olduğu platformlar ve bu platformların üzerinde kullanılan ayrı platformlar ve bunların her birini ayrı ayrı yapabilecek teknoloji içindeyiz. Bir deniz platformu üzerindeyiz. Bu bir savaş gemisi. Bu bir savaş gemisinin uçak gemisi. Yapabilen çok sınırlı ülke var. Uçak gemisine insansız SİHA’yı yapabilen ve bunu başarabilen ülke yok. Biz bunun için çok güncel çalışmalara devam ediyoruz. Çoğu teknolojide dünya takip edilirken savunma sanayinde bazı alanlarda dünyanın takip ettiği konuma geldik" şeklinde konuştu.

TCG Anadolu'daki törende Genel Maksat Helikopterler, Bayraktar TB3 ve Kızılelma da tüm ihtişamıyla hazır bulundu.

"DÜNYA MUHAREBESİNDE DEVRİM YAPMIŞ OLACAKLAR"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına yepyeni teknoloji hamleleriyle girildiğini söyledi.

Bayraktar TB3 ve Kızılelma için tarihi şu ifadelerle açıkladı: 

"Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına biz milletimize söz verdiğimizden biraz daha öncesinde Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuşunu gerçekleştirdik. 2023’e 1 yıl kala. Adeta milletimize sürprizimiz oldu. Hemen geçen hafta dünyada ilk defa kıs pistli gemilere konuşlanmak üzere üretilen Bayraktar TB3 SİHAMIZ hemen arkamızda duruyor. Onun ilk uçuşunu geçtiğimiz hafta yaptık. Bunlar tabii Cumhuriyetimizin 100. yılına bu ülkenin mühendisleri olarak milletimize armağanımız. Bunun yanında tabii Bayraktar Kızılelma ülkemizin ilk insansız savaş uçağı olmasıyla birlikte dünya havacılık tarihine geçecek uçuşları da gerçekleştirdi. İstanbul’da düzenlediğimiz TEKNOFEST’in öncesinde ve sırasında hava muharebesinin bir anlamda geleceğini ifade edecek iki tane uçuş gerçekleştirdi. Biri Bayraktar Kızılelma diğeri Akıncı. Yakın kol uçuşunda uçtular bu bir anlamda gelecek hava muharebesine bakmış olduk. Ve tüm dünyaya mostra etmiş olduk. Havacılık tarihine geçti. Yine topluma gösteri yapacak şekilde Türk Yıldızları ve Solo Türkleri bir anlamda gelecekte yapacağı görevleri şimdiden demonstrasyon etmiş oldu. Teknolojik demonstrasyonu yapılmış oldu. Bunun yanında elbette gururumuz olan TCG Anadolu’ya bu uçaklarımız Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 inşallah konuşlanacak. Onun teknolojisini biz şu an da geliştiriyoruz. Çok hassas bir şekilde iniş çıkış yapabilmesi gerekiyor. Bunlar bir gün göreve başlayabildiklerinde aynen SİHA'larımızda olduğu gibi muharebe de deniz muharebesinde bir anlamda devrim yapacaklar. Nasıl ki SİHA'larımız muharebede paradigmayı dönüştürdülerse artık SİHA'larla kazanılan dünyada ilk savaşı da Türk orduları kazandıysa Karabağ’da görmüş olduk. Bayraktar TB3 ve Kızılelma’da inşallah TCG Anadolu’dan görev yapmaya başladıklarında dünya muharebesinde devrim yapmış olacaklar.

"KIZILELMA DA 2024'TE SERİ ÜRETİME GİRİP 2025'TE GEMİDE OLACAK"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var; ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ Bizler de mühendisler olarak bir anlamda milletimize olan borcumuzu en iyi şekilde, en doğru şekilde yerine getirebilmek için elimizden gelen tüm gayretle bu uçakları Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yetiştirmeyi hedefledik ve Cumhuriyetimizin 2’inci 100 yılına, Türkiye yüzyılına bir anlamda ülkemiz hem semalarımızda hür ve bağımsız olabilmesi hem de egemenliğimizi koruyabilmemiz adına bir anlamda bunlar bizlerin Cumhuriyetimize, 100’üncü yılına hediye olmuş oldu. Geliştirme faaliyetlerimiz çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bayraktar TB3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Karada deniz benzetimli denemeleri olacak. Yüzlerce saat uçacak. Simülasyon ortamında binlerce defa denemesi yapıldı. Bu çok daha fazla denenecek. 2024 yılında inşallah biz Bayraktar TB3’ü gemide görev yapabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. 2025 yılında da biraz teknolojiyi iyice emin olduktan sonra Kızılelma'yı inşallah 2025’de gemide denemelerine başlamayı hedefliyoruz. 2024’te Kızılelma üretime girecek. 2025’te de inşallah gemi denemelerine başlamayı hedefliyoruz"

 

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Batoz39 5 ay önce Şikayet Et
    Sen güzel bir insansın Selçuk Bayraktar. Allah seni bildiğin yoldan saptırmasın.Bu ülke için devammm
    Cevapla
  • Bir Dost :) 5 ay önce Şikayet Et
    Cahille sohbeti kesmek lazım silahın yoksa O gittiği gibi T de gider, doğru yoldayız hiç demagoji yapmayın.
    Cevapla
  • Acele etmeyin 5 ay önce Şikayet Et
    Acele etmeyin, Türkiyenin T si kalmayınca yaparsanız sihaları.
    Cevapla
  • trtr 5 ay önce Şikayet Et
    yav ne boş beyinli boş bir insansın. kısaca, silahın yoksa ırzınageçerler
    Cevapla
  • Ataseven 5 ay önce Şikayet Et
    Asıl silahın yoksa kalmaz tembel öğrenci
    Cevapla
  • Senai 5 ay önce Şikayet Et
    Gemi görev grubuyla yol alır . Üzerinde bu kadar Süha varken kim koruyacak sözü saçma
    Cevapla
  • M Melih Kadıoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Benim en çok merak ettiğim şey şu; bu gemi kendisini ve üzerindeki uçakları,düşman uçak ve füzelerinden nasıl koruyacak?Denizin ortasında açık bir hedef çünkü…
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten mı bunu soruyosun kardeşim görev gücü diye bir şey duymadınmı bu tür gemileri koruyan yakın hava savunma sistemleri üstünde var uzak hava savunmayıda guruptaki gemiler yapar
    Cevapla
  • Gardaş 5 ay önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar Amerika'nın Çin'in Rusya'nın ürettiği uçak gemileri nasıl koruduysa o şekilde tabi ki , Amerika'nın gemileri daha büyük ve daha açık hedef ona göre de savunma sistemleri var, ülkenizi küçük görmeyi bırakmanızı tavsiye ederim
    Cevapla
  • AhmetY 5 ay önce Şikayet Et
    :))) Merak etme Zeki Müren de seni görecek. Hey Allahım hey Allaahııım zeka dolu sorular, ya hu buraya mesaj atıp soracağına tembellik yapmayıp braz araştırsan, hani azıcık araştırsan öğrenecen zaten ve bu kadar komik duruma düşmeyecen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı