Prof. Dr. Ata Atun: Filistinlilerin topraklarını sattığı iddiası doğru değildir

Prof. Dr. Ata Atun, KKTC'de eğitimlerine devam eden Uluslararası Öğrencilere "Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları" başlıklı bir konferans verdi.

Prof. Dr. Ata Atun: Filistinlilerin topraklarını sattığı iddiası doğru değildir
Prof. Dr. Ata Atun: Filistinlilerin topraklarını sattığı iddiası doğru değildir
GİRİŞ 29.10.2023 23:49 GÜNCELLEME 29.10.2023 23:49
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

KKTC Uluslararası Öğrenci Birliği tarafından Yunus Emre Enstitüsünün Lefkoşa Merkezindeki Konferans Salonunda Cumartesi akşamı,  Prof. Dr. Ata Atun, KKTC'de eğitimlerine devam eden Uluslararası Öğrencilerimize yönelik, özellikle içeriğinde Filistin ile Kıbrıs adasının tarihlerinin ve Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinin de yer aldığı, "Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları" başlıklı bir konferans verdi.

'FİLİSTİNLİLERİN TOPRAKLARINI SATTIĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİLDİR'

Filistin'in ve Kıbrıs'ın tarihini Milattan Öncesinden başlayarak anlatan Atun, her iki halkın yüzyıl öncesinden başlayan sorunların kökenlerini ortaya koydu.

Filistin halkının Filistin bölgesindeki topraklar üzerindeki haklılığının binlerce yıl geriye gittiğini, İsrail devleti kurulduktan sonra Filistinlilerin topraklarını sattığı iddiasının doğru olmadığını, bu yalanın çok mahirane bir şekilde dünya medyasını ellerinde tutanların sanki de gizli bir gerçekmiş gibi aleni bir şekilde dünya medyasına servis ettiklerini ve neredeyse tüm dünyayı inandırdıklarını, gerçekte Filistinlilerin topraklarını önce bölgeyi yöneten İngiliz Manda Yönetiminin uygulamaları ile sonra da İsrail devletinin ve Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararları ile Filistinlilerin ellerinden zorla alındığını belirtti.

Aynı yöntemlerin Kıbrıs'ta da uygulandığını, 1878 tarihinde Kıbrıs adası İngilizlere kiralanırken adanın topraklarının yüzde 85'inin Türklere ve Osmanlı Vakıflarına ait olduğunu, aradan geçen 27 yıldan sonra bu toprakların büyük bir kısmının evrak oyunları ile zorla el konduğunu ve el değiştirdiğini anlatan Atun, günümüzde Filistin ve Kıbrıs'ta yaşananların, geçmişi bilimekle kendiliğinden ortaya çıktığını vurgulamıştır.

Katılımcıların ilgi ile dinledikleri konferans sonrasında konuşmacı Prof. Dr. Ata Atun soru yağmuruna tutuldu.

Konferans bitince tüm katılımcılara, katılım belgeleri takdim edildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • koray derik 5 ay önce Şikayet Et
    rumlar kıbrısta tartışmalı 6. parselde bu hafta sondaja başlıyor. Bu parselin bir kısmı Türkiye'ye ait. Elimizi çabuk tutalım.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 5 ay önce Şikayet Et
    Yürkiye de yabancıya mülk satılşı yasaklanmalı , ama duyan yok
    Cevapla
  • ekrem 5 ay önce Şikayet Et
    insan insana arazi de satar ev de satar. Sorun olan şudur: SEn bunu sattın diye her türlü kıyımı ve mezalimi hakediyorsun mantığıdır. O zaman 10 sene sonra Ruslar ingilizler bir olup Antalya ve Akdeniz bölgesinde katliam yapsınlar , Birileri de desinki ''ama TÜrklerde RUslara ev-arsa satmasaydı,hakettiler '' Böyle yanlış ve bağnaz bir bakış açısı nasıl olur hayret birşey gerçekten
    Cevapla
  • Maraşlı 5 ay önce Şikayet Et
    Kıbrısta yahudilerin çok yüksek paralar vererek çok miktarlarda topraklar aldıklarını duyuyoruz .Doğruysa çok yazık tehlike çok büyük.
    Cevapla
  • Velid 5 ay önce Şikayet Et
    Güzel ülkemin ucuz ve kolay eğitim şartlarında Tıp doktoru olup da, , eğitim bedeli olarak 250-300 bin $'ları şart koşan ülkelerin maaş şartlarıyla kıyaslayarak yurt dışına kaçan ve Filistin'e "hain Arap, toprak sattı" diyen doktorları, Gazze'deki Doktorların her türlü imtiyazı bırakıp ailecek yokluk ve ölüm yağan topraklarını tercihlerine ne demeli?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik