Sondajda çıkan gazı poşete doldurdular!

Tekirdağ'da Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde bulunan Gaziköy Mahallesi'nde sondaj çalışmaları sırasında gaz çıktı. Bölgeye giden mahalle muhtarı kuyudan çıkan gazı poşete doldurarak teste götürdü.

GİRİŞ 30.10.2023 10:12 GÜNCELLEME 30.10.2023 10:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde bulunan Gaziköy Mahallesi'nde sondaj çalışmaları sırasında gaz çıktı. Bölgeye giden mahalle muhtarı Altıntaş, kuyudan çıkan gazı poşete doldurarak teste götürdü.

İHA'nın haberine göre olay, ilçeye bağlı Gaziköy Mahallesi'nden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde meydana geldi.

MAHALLE SAKİNLERİNİ TEDİRGİN ETTİ

Gaziköy’de 5 gün önce meyve ağaçlarını sulamak için yapılan sondaj çalışmasında bir patlama meydana geldi. Alanda su aramak için yapılan sondaj çalışmalarında 136 metreye ulaşılınca bir anda basınçlı gaz çıkışı yaşandı.

5 günden bu yana da gaz çıkışının devam ettiği öğrenildi. Ganos fay hattı üzerinde meydana gelen olay mahalle sakinlerini de tedirgin etti.

ÇÖP POŞETİ ALEV ALDI

Mahalle Muhtarı Ali Altıntaş da, köy sakinleri ile çıkan gazı test etmek için çöp poşetine doldurdu. Çöp poşetinden bir delik açılması üzerine yakılan çakmakla çıkan gaz bir anda alev aldı. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Bunun üzerine durumu yetkililere bildiren Muhtar Altıntaş, "Bir amcamız meyve bahçesi için su kuyusu açmak istedi. Sondaj vurduğu gün makine bir boşluğa düşmüş. Makine boşluğa düştükten sonra yukarıya basınçlı bir gaz gelmiş. 5 günden itibaren çıkan gaz basınçlı bir şekilde devam ediyor. Yetkililerin buna bir önlem almasını istiyoruz. Çünkü gaz kesileceğe benzemiyor ve çok yanıcı bir gaz. Gazda yoğun bir petrol kokusu var. Hatta orada çiftçilik yapan, hasat yapan vatandaşlarımız boğaz kuruluğu yaşamış" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ülkemiz hava kaçırıyor derhal o kuyuyu kapatın.
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş gaz kaç gündür boşa gidiyor. Neden bir yetkili olaya el atmıyor. Yazık günah değil mi neden havaya gidiyor bu gaz?
    Cevapla
  • Doğal vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede Allah yeri yarıp yerden petrol fışkırtmadıkça ve çıkan petrol nehir gibi akmadıkça petrol bulunmaz. Evet, bakın bu çıkan bir gaz ama doğalgaz değil çünkü kendiliğinden doğal olarak çıkmamış, teknolojik müdahale ile zorla çıkarmışlar. Kapatın o kuyuyu rahat bırakın gazı. Doğal olarak kendiliğinden çıkmasını bekleyin.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    poşetle ne uğraşıyorsun arkadaş boruya kibriti çak da alevin ne kadar yükseldiğini görelim.
    Cevapla
  • Ademoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Ortaokul ve Liselerde Tüm Sınıflarda Enerji Bilgisi dersi okutulmalı Türkiye'nin her tarafı Enerji Kaynaklarıyla dolu ama Eğitim Şart , Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, HGS, NGS Doğalgaz, Toryum anlatılmalı . Almanya Türkiyeyle işbirliği yapmak istiyor. Geleceğin gücünü farketti. Enerji Dersi Türkçe, Matematik gibi zorunlu olmalı ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik