PKK'ya kış darbesi: 28 ilde büyük operasyon

28 ilde, terör örgütü PKK'nın kış aylarında barınmak için hazırladıkları mağara ve sığınakların imha edilmesine yönelik operasyon yapıldı.

GİRİŞ 31.10.2023 08:31 GÜNCELLEME 31.10.2023 09:14
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

28 ilde, terör örgütü PKK'nın kış aylarında barınmak için hazırladıkları mağara ve sığınakların imha edilmesine yönelik operasyon yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 61 bin 500 jandarma ile Kahramanlar Operasyonu gerçekleştirildini açıkladı. 

Hakkari, Siirt, Şırnak, Van, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Diyarbakır, Mardin, Batman, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Tokat, Rize, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş Ve Sivas'ta gerçekleştirilen operasyonda J-SİHA ve İHA’lar da kullanıldı. 

Operasyonlarda 11 adet büyük mağara ve sığınak imha edildi. 37 kilo patlayıcı madde düzenekleriyle birlikte yok edildi. Ayrıca 12 adet mayın - EYP, 27 adet piyade tüfeği, bir adet keskin nişancı tüfeği, 12 adet tabanca, 17 adet av tüfeği, 10 bin 135 adet mühimmat, 10 adet el bombası, 6 adet elektrikli fünye, 171 tane tüp ile çok sayıda gıda, yaşam, sağlık malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Kıbrıslı 5 ay önce Şikayet Et
    Ordumuzun Allah yardımcısı olsun. Böyle bir ordu, böyle bir yürek hiçbir orduda yoktur. Sivilleri, çocukları ayırt etmeksizin bombalayan korkak İsrail ordusuna nalet olsun.
    Cevapla
  • Kul insan 5 ay önce Şikayet Et
    Pkk kelimesi yerine Yahudi askerleri olarak haber yapılmasını tavsiye ediyorum.
    Cevapla
  • şeytanın askerleri 5 ay önce Şikayet Et
    Bu itlerden ele geçirdiğiniz silah ve mühimmatı FİLİSTİN'E gönderelim kefere kendi silahıyla vurulsun
    Cevapla
  • körfezli 5 ay önce Şikayet Et
    Ne bitmez inleri varmış atkadsş...mantar gibi heryerden çıkıyorlar..kökünüz kuruyuncaya kadar durmak yok yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı