Emine Erdoğan: Gazze’deki saldırılar vicdanlarımızda yaralar açıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "BM Dünya Şehirler Günü" programında açıklamalarda bulundu. Emine Erdoğan İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösterirken, 'Vicdanlarımızda yaralar açıyor.' dedi.

GİRİŞ 01.11.2023 12:18 GÜNCELLEME 01.11.2023 12:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da "Dünya Şehirler Günü" Zirvesi'nde konuştu. Emine Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği acımasız saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilere başsağlığı diliyorum. Kadın çocuk yaşlı genç ayırt etmeksizin dünyanın gözü önünde bir kıyım gerçekleştiriliyor. Sadece insanlar hayatını kaybetmiyor, insanlığın ortak umudu da pervasızca yok ediliyor.

Dünyanın gözü önünde bir kıyım yapılıyor. Nefret, savaş ve düşmanlığı yayıldığı günlerde Gazze’deki saldırılar vicdanlarımızda yaralar açıyor.

'HIZLI KENTLEŞME KRİZİ BERABERİNDE GETİRİYOR'

Şehir ve insan bir bütün olarak yer bulur. İnsan şehri inşa ederken taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Şehirlerin önemi farklı boyuta ulaştı. Hızlı kentleşme bir çok krizi de beraberinde getiriyor. İklim krizi ve beraberinde getirdiği sorunlara karşı elimizde büyük bir güç var, şu an. Artık şimdiye odaklanmak gerekiyor. Şimdi somut kararlar alma vakti. Seslerimizi ortak evimiz dünya için birleştirme vakti.

SIFIR ATIK VAKFI KURULDU

Sıfır Atık Projesi küresel hareket haline geldi. Sizleri Sıfır Atık hareketine desteğe davet ediyorum.

Sıfır Atık vakfı kuruldu. Vakfımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki seneyi Sıfır Atık yılı ilan etmek için çalışıyoruz. Küresel Sıfır Atık Fonu için çalışmaya başlayacağız.

BM SIFIR ATIK DANIŞMA KURULU İSTANBUL'DA TOPLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başkanlığını yürüttüğü Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Danışma Kurulu'nun üyeleri ilk yüz yüze toplantıları için İstanbul'da bir araya gelecek.

Sıfır Atık Projesi, Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 26 Eylül 2017'de başlatılmıştı. Proje, bu süre zarfında uluslararası alanda da bilinirliğini artırarak BM seviyesinde destek gördü. Emine Erdoğan'ın BM Genel Sekreterliğinin özel davetlisi olarak geçen yıl eylül ayında katıldığı BM Genel Kurulu'nda 30 Mart, Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Emine Erdoğan'a yazılı olarak BM Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkanlığı teklifinde bulunması üzerine Emine Erdoğan, kurulun başkanlığını üstlendi.

Öte yandan Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Küresel Sıfır Atık Hareketi'ne uluslararası bireysel katılımı sağlamak amacıyla "Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı" bu yılın eylül ayında imzaya açılmıştı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Pek de yaralar açmış gibi görünmüyor. Vicdanı sızlayan kişi elinde ki yetkiyi sonuna kadar kullanır. Başımızda kılıçdaroğlu yok reis var dedik ona inandık ona güvendik. Sakın Ha Güvenimizi Sarsmasın!!!
    Cevapla
  • ömer muhtar 6 ay önce Şikayet Et
    değerli cumhurbaşkanımızın eşi Emine hanım lütfen eşinize selamımızı söyleyin ona o kadar inandık güvendik oy verdik destek verdik canımızı verdik yinede veririz ne olur enazından şu abd yi incirlik ve kürecikten kovsun ne olur söyleyin Allah rızası için söyleyin katledilenler müslüman kardeşlerimiz niye bukadar korkuyoruz ölüm Allahın emri korkmayalım ne olur korkak yahudiler bir bakın
    Cevapla
  • nispet 6 ay önce Şikayet Et
    tepkınız takdıre şayan ecdadım adına utanıyorum
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    KUR’AN BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.
    Cevapla
  • SEMİH ACAR 6 ay önce Şikayet Et
    Emine Hanım,Tayyip Bey'den Hamasın yanında savaşa taraf olarak katılmayı talep ediyoruz,lütfen iletir misiniz. bunu yapamıyorsak bir gönüllü ordusu kurulmasını talep ediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!