İHH'dan İncirlik açıklaması: Tüm araçlarımızla ABD üssüne gideceğiz

İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki olarak Amerika’nın Adana’da bulunan İncirlik Üssü’ne gideceğini açıkladı. Vakıf Başkanı Bülent Yıldırım, “Cuma günü yola çıkacağız. Ateşkes olmazsa orada duracağız” dedi.

İHH'dan İncirlik açıklaması: Tüm araçlarımızla ABD üssüne gideceğiz
İHH'dan İncirlik açıklaması: Tüm araçlarımızla ABD üssüne gideceğiz
GİRİŞ 31.10.2023 15:24 GÜNCELLEME 31.10.2023 20:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durmaması halinde Türkiye'nin her yerinden İncirlik Üssü'ne yürüyeceklerini ifade etti.

Yıldırım, “Türkiye'nin her, ilçesinden, her mahallesinden araçlarımızla İncirlik'e yürüyeceğiz. İncirlik üssünün etrafını kuşatacağız” ifadelerini kullandı.

"İHTİYACIN YÜZDE 2'Sİ GİDİYOR"

Acilen insani yardım koridorunun açılması gerektiğini de söyleyen Yıldırım, “Ben buradan sokaklara çıkanlara teşekkür etmek istiyorum . Tekrardan 68 kuşağı estirelim. Ateşkes yapılıp insani yardım koridorunun açılması lazım. Şu anda ihtiyacın yüzde 2’si gidiyor. Ben buradan Mısır’a da sesleniyorum. Amerika’dan, İsrail’den bu kadar korkma. 2 tane bomba atacakmış. Bırak 2 tane Sina Çölü’ne bomba atsın. Bir çocuğun göz yaşından daha mı değerli bombanın düştüğü toprak? Önümüzdeki günlerde bütün dünyadaki aktivistleri Mısır’a davet edeceğiz. Eğer bu kapı açılmasın, Mısır’a tüm aktivistleri davet edeceğiz" diye konuştu.

"KİM BUNA OLUMLU OY VERİRSE TARİHİN ŞANLI SAYFASINA YAZILIR"

İncirlik ve Kürecik’in kapatılması konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de çağrıda bulunan Yıldırım, “Bu vesileyle buradan Meclis'e de bir çağrıda bulunuyorum. İncirlik ve Kürecik'in kapatılması için mecliste gündem yapın. Kim bunu gündeme getirirse ve buna kim olumlu oy verirse tarihin şanlı sayfasına yazılır. Bizim yaptırdığımız hastaneleri bombalayacaklar. Bize gözdağı verecekler. Biz İncirlik'i açık tutacağız. Yok öyle şey. Bundan sonra. Biz kiminle beraberiz? Yetimlerle beraberiz. Dünya yetimleriyle. Yetimin dini, dili, ırkı yok. Bizim dinimizde Peygamber Efendimiz ve yetime sahip çıkan onunla beraberdir. Yetim Filistin'le beraberiz" dedi.

KAYNAK: DHA
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Gsli 5 ay önce Şikayet Et
    Gereksiz ve provokatif olur. Tepkimizi devletin izin verdiği alanlarda yapalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...