Bakan Yumaklı duyurdu: Türkiye'de üretilen 7 milyon doz aşı Azerbaycan'a gönderilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de üretimi yapılan şap aşısının çevre ülkelere de gönderildiğini belirterek, "Azerbaycan'la bir anlaşma yaptık 7 milyon doz aşı göndereceğiz." dedi.

GİRİŞ 05.11.2023 15:40 GÜNCELLEME 05.11.2023 16:04
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programında önemli açıklamalarda bulundu. ​

Hayvansal üretimin en büyük düşmanlarından birinin hayvan hastalıkları olduğunu belirten Bakan Yumaklı, "Bu yüzde 30'lara 40'lara varan ekonomik kayıplara sebep olabilir. Dolayısıyla bizim en büyük hedefimiz, Trakya bölgesi ari bölge. Yani orada herhangi bir hastalıkla ilgili bir problem yok. Bunu büyük ülke sathına yaymak için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

KARDEŞ ÜLKEYE 7 MİLYON DOZ AŞI

Şap Enstitüsü'nün neredeyse cumhuriyet ile yaşıt bir kurum olduğuna vurgu yapan Bakan Yumaklı, "Bu kurumumuzun ürettiği aşılar bu mücadelenin en önemli unsurlarından biri. Hatta sadece kendimiz kullanmıyoruz çevremizdeki ülkelere de gönderiyoruz.Azerbaycan'la bir anlaşma yaptık 7 milyon doz onlara da şap aşısı göndermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

AŞI ÜRETİM TESİSİ İÇİN YENİ ADIM

Kanatlı hayvanlarla ve balıklarla ilgili aşıların ithal edildiğini söyleyen Bakan Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı Hepatit A aşısı üretecek Sinovac'ın Ankara'da üretim tesisi açılışı yapıldı. Açılışın ertesi günü o firmanın yöneticileriyle bir toplantı yaptık. Ülkemizde kanatlı hayvan grubu ve su ürünleri grubuyla alakalı da üretim tesisi adına bir çalışma grubu oluşturma kararı aldık. Şimdi arkadaşlarımız çalışıyor. Bunların da Türkiye'de üretilmesini en kısa zamanda sağlayacağız."

Bakan Yumaklı'dan vatandaşlara ağaç dikme kampanyasına davet;

Gıda fiyatlarındaki artışa karşı alınan önlemler;

KAYNAK: HABER7
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Doğrucu adam 6 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan Türkleri öz gardaşımız. İsrail zulmüne onlarda karşı çıkıyor. Sadece devlet politikası olarak israille karşı karşıya gelmiyorlar. Bu arada aksi yorum yapanların Azerbaycan Türkleri hiçbir zaman kardeşi olmadı. Filistinliler de siyasi olarak kardeşimiz değil, din gardaşıyız ve insani olarak sadece biz karşılıksız seviyoruz tabii Allah için.
    Cevapla
  • Ali Bozkurt 6 ay önce Şikayet Et
    Azeriler benim kardeşim olamaz İsrail seviciler
    Cevapla
  • Abdulkadir atalay 6 ay önce Şikayet Et
    Siyonistlere destek veren benim kardeşim dahi olsa onu red ederim o sizin kardesiniz
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    siz çıkın bir tarım politikası açıklayın hala taşıma susuyla değirmen donduruyoruz
    Cevapla
  • Burak 6 ay önce Şikayet Et
    İsraile destek veren bizim kardeşimiz olamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den dava kararı sonrası Selahattin Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Sorumluluğu üstüme alıyorum